Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Βγάζει την Ελλάδα στις αγορές και κερδίζει τις εκλογές του 2019; Ο Κνίτης που κατέκτησε τις αγορές με την συνεργασία των Rothschild

Σπανε τα τηλεφωνα για τον Αλεξη
Aπίστευτο! Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνει αεράτος στις αγορές με την βοήθεια των Rothschild  και όπως μεταδίδει το Reuters σπάνε τα τηλέφωνα από ιδιώτες επενδυτές που θέλουν να ποντάρουν τα λεφτά τους στον Αλέξη από την Αρτα που πάει να κερδίσει και τις εκλογές του 2019!
“Κατά τους προηγούμενους μήνες λαμβάναμε ένα τηλεφώνημα σε διάστημα εβδομάδων από τραπεζίτες, αλλά τις τελευταίες 10 ημέρες καθημερινά δέχομαι τηλεφωνήματα γύρω από αυτό το
θέμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ο Mark Dowding  του BlueBay Asset Management, ενώ πρόσθεσε πως “Η αίσθηση που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει άμεσα. Θα περιμέναμε μάλιστα μια τέτοια κίνηση τις επόμενες εβδομάδες πριν οι επενδυτές αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές”.
Ο Dowding  δήλωσε επίσης πως το fund του έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα και πως θα αγόραζε επιπλέον ελληνικούς τίτλους αν η απόδοσή τους ήταν ελκυστική.
Ανάμεσα στους ξένους οίκους με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο κ. Τσακαλώτος τον προηγούμενο μήνα ήταν, σύμφωνα με το Reuters, το μεγαλύτερο fund ομολόγων του κόσμου, Pimco, και η αμερικανική Standish. 
Η Pimco, με την οποία ήρθε σε επαφή το Reuters, αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο πως δεν έχει ληφθεί προς ώρας κάποια απόφαση για τον ακριβή χρόνο επιστροφής στις αγορές. 
Τραπεζίτης που συμβουλεύει την Ελλάδα όσον αφορά την επιστροφή της στις αγορές δήλωσε υπό το καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters: “Η Ελλάδα παρακολουθεί την αγορά και προσπαθεί να κάνει κάτι αυτή τη στιγμή, ως εκ τούτου δεν θα απέκλεια μια τέτοια κίνηση τις επόμενες μια – δύο εβδομάδες”.
“Πιστεύω ότι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα πως δεν εξαρτώνται αποκλειστικά πλέον από την τρόικα για χρηματοδότηση. Είναι περισσότερο μια πολιτική δήλωση, οδηγούνται κυρίως πολιτικά στο να κάνουν μια κίνηση”, σημείωσε ο τραπεζίτης.
Ένας άλλος τραπεζίτης δήλωσε πως η έξοδος στις αγορές τις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανή, ωστόσο μπορεί να παραταθεί μέχρι την ολοκλήρωση των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβριο. Ο ίδιος ανέφερε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να περιμένει να αντλήσει μέχρι και 3 δισ. Ευρώ από την δημοπρασία ομολόγων.
Σημειώνεται πως ελληνικές πηγές δήλωσαν τον προηγούμενο μήνα στο Reuters πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων όταν η απόδοση του 10ετούς τίτλου υποχωρήσει στο 5%, επίπεδα τα οποία προσεγγίζει ήδη η χώρα.

Tαυτόχρονα όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και μια επιστολή στην Λαγκάρντ με δεσμεύσεις ώστε να εξασφαλίσει και την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Ο Αλέξης είναι μανούλα στις υποσχέσεις, σιγά μη δεν παραμυθιάσει και την Λαγκάρντ. Δείτε τι της υπόσχεται ο αθεόφοβος:
1. Να υιοθετήσει νομοθεσία, έως τον Σεπτέμβριο, με την οποία θα τίθεται ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το 2017 και το 2018 και θα διασφαλίζεται πως όποιες συμβάσεις μετατραπούν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με δικαστικές αποφάσεις δεν θα επηρεάζουν τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2018-2021.
2. Να ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων (Δεκέμβριος 2017).
3. Να διορίσει ανεξάρτητους ελεγκτές για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα (Σεπτέμβριος 2017).
4. Να εξισώσει τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων (Δεκέμβριος 2017).
5. Εως τον Σεπτέμβριο να υιοθετηθούν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που θα προβλέπουν ότι προκειμένου να υπάρχει απαρτία για να αποφασιστεί απεργία θα πρέπει να συμμετέχει το 50% των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα σωματεία.
6. Να ολοκληρώσει την εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση των αγορών (toolkit III).
7. Nα υιοθετήσει οριζόντια μέτρα προκειμένου να διευκολυνθεί η αδειοδότηση επενδύσεων.
8. Να νομοθετήσει την άρση των περιορισμών (γεωγραφικών, τιμολόγησης, εγκατάστασης κ.λπ.) σε σημαντικά επαγγέλματα, όπως παροχής υγείας, νομικών υπηρεσιών κ.ά.
9. Να εφαρμόσει πλήρως το πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
10. Να θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Ο Κνίτης που βγάζει την Ελλάδα στις αγορές!

Στα 13 του  ήταν ήδη μέλος της ΚΝΕ. Στα 17 του είχε αποχωρήσει-γράφουν ο Μαρίνος Βυθούλκας και ο Γιώργος Πράτανος στο πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα για τη ζωή  του Αλέξη Τσίπρα στο People.
Το 1990 πρωτοστατεί στο μεγάλο κύμα των σχολικών καταλήψεων, που εναντιωνόταν στο νόμο που προσπαθούσε να περάσει ο τότε υπουργός Παιδείας, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος. Εκεί έρχεται πιο κοντά και με τη συμμαθήτριά του στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, Περιστέρα Μπαζιάνα, γεννημένη στην Καρδίτσα από οικογένεια βιοπαλαιστών που έχουν μετακομίσει στην Αθήνα. Κοινό τους σημείο η μαχητικότητα και τα κοινά «πιστεύω», τα οποία εξακολουθούν να μοιράζονται μέχρι σήμερα. Ο Αλέξης είναι εκλεγμένος πρόεδρος του 15αμελούς του Πολυκλαδικού Λυκείου Αμπελοκήπων. Τότε είναι που κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο πανελλήνιο, καλεσμένος της Άννας Παναγιωταρέα στην εκπομπή της Τετ α Τετ με την Άννα. Αντί επιλόγου, η δημοσιογράφος κάνει μια προφητεία on air: «Αλέξη, σήμερα είσαι 17 χρόνων. Αν μου δώσει ο Θεός χρόνια να ζήσω, θα σε έχω και πάλι κάποια στιγμή απέναντί μου. Εγώ θα είμαι μια απλή δημοσιογράφος κι εσύ αρχηγός κόμματος». Χρόνια μετά, η Άννα Παναγιωταρέα δηλώνει στο ΒΗMagazino: «Ήταν, φαίνεται, ανοιχτή η ώρα που το είπα. Από τότε τον παρακολουθώ με αγάπη. Όταν συναντηθήκαμε μετά από χρόνια, γίναμε και φίλοι. Ο Αλέξης είναι άνθρωπος που νοιάζεται. Αν κάποιος του πει “είμαι άρρωστος”, έπειτα από δύο μέρες θα τον πάρει να δει πώς είναι».
Πριν αναλάβει τη γενική γραμματεία του Συνασπισμού,  ήταν ηγετικό στέλεχος του Εγκέλαδου (αριστερό φοιτητικό σχήμα).

Η Κορίνα, συμφοιτήτριά του στα χρόνια του ΕΜΠ, θυμάται τα βράδια στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του ’90: «Μετά τις συνελεύσεις, ακολουθούσε η χαλάρωση. Συνήθως πηγαίναμε στις ταβέρνες των Εξαρχείων. Ο Αλέξης, θυμάμαι, έπινε μόνο κρασί. Όχι πολύ. Ήταν άνθρωπος του μέτρου. Τότε ακούγαμε ροκ, κυρίως από τη δεκαετία των 70s». Για τις μουσικές προτιμήσεις του νέου πρωθυπουργού μιλάει  και ο Γιάννης Μπουρνούς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σύντροφος του Τσίπρα από τα φοιτητικά χρόνια: «Αγαπάει την τζαζ. Και όταν παλαιότερα, στα ταξίδια στο εξωτερικό, οι ατζέντες το επέτρεπαν, έψαχνε κάποιο μπαρ που να έπαιζε το συγκεκριμένο είδος μουσικής για ναπάμε παρέα. Του άρεσαν οι βόλτες με μεγάλη παρέα» δηλώνει για τις μουσικές προτιμήσεις του νέου πρωθυπουργού. Όσο για τον ίδιο τον Τσίπρα, σε συνέντευξη την εποχή που διεκδικούσε τη δημαρχία Αθηνών, είχε πει πως του αρέσει πολύ και η έθνικ μουσική. Μάλιστα, είχε αδυναμία στην Cesaria Evora. «Δεν τον ενδιέφερε να ξεχωρίζει μέσα από την εμφάνισή του, να ντύνεται προσεγμένα. Προτιμούσε το πιο ατημέλητο. Το ύφος του και η όλη του στάση ζωής ήταν εναντίον της πλουτοκρατίας και όντως έτσι ζούσε» λέει η Κορίνα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, οι φίλοι από την εποχή του Πολυτεχνείου τον θυμούνται μόνο με μια γυναίκα στο πλάι του. Ο νεαρός φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, με τα μακριά μαλλιά, που πολλές φορές τα έπιανε κοτσίδα, ήταν πια επισήμως ζευγάρι με το σχολικό του έρωτα, την Περιστέρα (την οποία εκείνος φωνάζει τρυφερά Μπέτυ) Μπαζιάνα. «Είχαν μια ήσυχη σχέση. Και ο Αλέξης δεν είχε καμία ανασφάλεια επιβεβαίωσης, δεν ήταν από αυτούς που φλερτάρουν από εδώ και από εκεί» λέει η Κορίνα. «Θυμάμαι ότι από τότε οι φίλοι του τον πείραζαν, λέγοντάς του πως είναι “μονογαμικός” και δεν θα έπρεπε».

Ο Γιάννης Μπουρνούς, σύντροφος με τον Αλέξη Τσίπρα από τα χρόνια της νεολαίας του Συνασπισμού, θυμάται: «Από το 1998 και έπειτα, κάθε καλοκαίρι διοργανώνουμε τα summer camps. Ο Αλέξης ήταν τύπος που το καλοκαίρι έψαχνε μικρά νησιά με τη σύντροφό του. Είχαν το μηχανάκι του και ταξίδευαν σε προορισμούς της άγονης γραμμής». Σήμερα ο αγαπημένος τους καλοκαιρινός προορισμός είναι το Ρέθυμνο, όπου τα τελευταία χρόνια κάνουν διακοπές οικογενειακώς, μαζί με τους δύο γιους τους, Παύλο, 4, και Ορφέα-Ερνέστο, 2. Αγαπημένο νησί της Μπέτυς είναι και η Αίγινα. Το ζευγάρι μένει σε διαμέρισμα στην Κυψέλη. Όπως δήλωσε η γειτόνισσά τους Πιπίνα Κουνέλη.
«Με την Περιστέρα γνωριστήκαμε σε πάρτι, σε διαμέρισμα στον κάτω όροφο από εκεί που μένει ο Τσίπρας. Είναι το σπίτι της καθηγήτριας αγγλικών των παιδιών τους, που είναι και φίλη τους. Εκείνη μου μίλησε πρώτα, πιάσαμε κουβέντα για τα παιδιά μας. Απλή, φιλική, ένα νέο κορίτσι προσγειωμένο και σεμνό. Σε λίγα μόλις λεπτά, φτάσαμε να ανταλλάσσουμε απόψεις για μαγειρική. Τους χαζεύω όταν με το σύζυγο και τα παιδιά τους πηγαίνουν ξέγνοιαστα μια βόλτα. Είναι πολύ αγαπημένο ζευγάρι».
alexis tsipras people 86 (8)Ο Γιώργος Ζάχος, συμφοιτητής του στο ΕΜΠ, θυμάται τα χρόνια του Εγκέλαδου (φοιτητικό αριστερό σχήμα): «Κάποιες από τις εξαγγελίες που έκανε τώρα ήταν σε θέματα που τα υποστήριζε από τότε. Είναι σταθερός στις απόψεις του, από τότε που ήταν στον Εγκέλαδο. Και είναι άτομο που ακούει. Σε εκείνο το σχήμα είχαμε μεγάλη πολυφωνία, δεν προσπάθησε ποτέ να μας καπελώσει». Ο Γιάννης Μπουρνούς τον πρωτογνώρισε το Μάιο του 1998, στου Ψυρρή, ένα μεσημέρι πίνοντας ούζο. «Ξεχώριζε από τους υπόλοιπους σε ό,τι αφορά τα ηγετικά χαρακτηριστικά, γι’ αυτό έγινε αμέσως ο πρώτος εκλεγμένος γενικός γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού. Την ανέλαβε σε μικρή ηλικία σε σχέση με άλλες νεολαίες  της Αριστεράς, όπου γραμματείς νεολαιών αναλάμβαναν στα 35. Εκείνος από τα 23-24 σήκωσε στην πλάτη του τη γενιά του» σημειώνει. Εκτός από την πολιτική, ο σημερινός πρωθυπουργός είχε μία ακόμα μεγάλη αγάπη, τον Παναθηναϊκό. «Ο Αλέξης έπαιζε βόλεϊ στον Παναθηναϊκό. Είχε φτάσει μέχρι το εφηβικό του συλλόγου, αλλά ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να συνεχίσει. Και κάπως έτσι σταμάτησε το βόλεϊ» δηλώνει ο Γιάννης Μπουρνούς και αναπολεί εκείνες τις μέρες στις «πράσινες κερκίδες»: «Έχουμε πάει μαζί πολλές φορές στο γήπεδο και φυσικά σε πανηγυρισμούς πρωταθλημάτων. Όταν ήμασταν μικροί, στις αρχές, φωνάζαμε και συνθήματα. Τότε που δεν υπήρχαν οι τεράστιες ευθύνες και η μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Φωνάζαμε συνθήματα, αλλά δεν είναι ο τύπος που θα πέσει στο χουλιγκανισμό. Δεν θα βρίσει. Ήταν ενεργός στο γήπεδο και δεν έχει σταματήσει να είναι φανατικός Παναθηναϊκός». Ήταν, όμως, ο παραδοσιακός τύπος του Έλληνα οπαδού, που πολλές φορές γίνεται ο προπονητής της κερκίδας, που αναλύει με τους φίλους του τις τακτικές και τα συστήματα του coach της ομάδας; «Σαφέστατα» απαντά γελώντας. Μέχρι πρόσφατα, όπως είχε ομολογήσει ο ίδιος ο Τσίπρας, εξακολουθούσε να παίζει με φίλους ποδόσφαιρο 5×5.
Ο ίδιος ο Τσίπρας έχει παραδεχτεί πως η στρατιωτική του θητεία δεν ήταν και το καλύτερό του. «Αν με έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγα» έχει πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Schooligans , όπου και περιγράφει πως τον «έσωσε» ένα… πράσινο βύσμα: «Είχα βρει ένα νόμο που είχε βγάλει τότε ο Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατεβείς υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Κατέβηκα, λοιπόν, στις εκλογές. Ήμουν ο πρώτος οπλίτης στην ιστορία του ελληνικού στρατού που είχε γίνει υποψήφιος βουλευτής. Όταν επανήλθα στο στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από 15άμηνο σε 12μηνο. Και έτσι, εκεί που χρωστούσα έξι μήνες για να απολυθώ, χρωστούσα ξαφνικά τρεις! Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από εκεί που με έστελναν για αγγαρείες, μόνο προσοχές που δεν μου βαράγανε!». «Όταν πήρε το πτυχίο του (σ.σ. με κάποια καθυστέρηση, καθώς είχε δώσει βάση στην κομματική του δράση), άρχισε να εξασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού» λέει ο Γιώργος Ζάχος. Φίλοι του θυμούνται να δουλεύει για ένα διάστημα στη δουλειά του πατέρα του, που ήταν εργολάβος. Αυτό, όμως, δεν τον απομακρύνει από την πολιτική. «Τότε έκανε κολλητή παρέα με έναν ακόμη γνωστό πολιτικό της γενιάς του, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο. Εκείνος ήταν που τον σύστηνε σε ανθρώπους των media και κάθε χρόνο πήγαινε στο μεγάλο πάρτι του, που έκανε ανήμερα του Αγίου Ανδρέα. Ο Αλέξης ήταν από τους λίγους που δεν χόρευαν. Απλά καθόταν σε μια πολυθρόνα και παρατηρούσε» θυμάται δημοσιογράφος με χιλιάδες χιλιόμετρα στο πολιτικό ρεπορτάζ.
Μετά τις δημοτικές εκλογές, αγοράζει μια μηχανή BMW F650 . «Προφανώς, όμως, οι υποχρεώσεις και τα ζητήματα ασφαλείας τον ανάγκασαν να μην τη χρησιμοποιεί πολύ, παρόλο που διαχρονικά είναι λάτρης των δικύκλων. Τα καλοκαίρια, στις διακοπές του, πάντα προτιμούσε με τη σύντροφό του να πηγαίνει με τη μηχανή, είτε στα summer camps της νεολαίας είτε στις ιδιωτικές τους στιγμές» λέει ο Γιάννης Μπουρνούς. Δύο χρόνια αργότερα, έρχεται η ολική ανατροπή. Ο Αλέκος Αλαβάνος τού δίνει και το δαχτυλίδι της διαδοχής του Συνασπισμού. Στα 34 του, γίνεται πρόεδρος και τότε είναι που καλεί τον Νίκο Παππά, φίλο από το κόμμα, να γυρίσει από τη Γλασκόβη, όπου σπούδασε και δούλευε, για να αναλάβει το πολιτικό γραφείο του νέου προέδρου του Συνασπισμού. «Τότε, το γραφείο του προέδρου ήταν κάτι παραπάνω από λιτό. Είχε ένα απλό τραπεζάκι, δεν χωρούσε τίποτε άλλο. Ήθελαν να βάλουν ένα ψυγείο, αλλά δεν χωρούσε και το τοποθέτησαν στο διάδρομο. Όποιος επισκεπτόταν το γραφείο του Τσίπρα  τον υποδεχόταν το άσπρο ψυγείο, στο διάδρομο» μας λέει δημοσιογράφος. Σήμερα η πιο χαρακτηριστική παρέμβαση που έκανε στο γραφείο του στη Βουλή είναι ο ο πίνακας του Θόδωρου Στάμου «Ατέρμονα Πεδία» σε αποκλειστικά κόκκινες αποχρώσεις, που επέλεξε από τη συλλογή έργων τέχνης της Βουλής και τοποθετήθηκε ακριβώς πίσω από το γραφείο του.

 http://kourdistoportocali.com/news-desk/vgazi-tin-ellada-stis-agores-ke-pai-na-kerdisi-tis-ekloges-tou-2019/