Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

6 XΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΊΧΙΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ 13 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΔ.
2)ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2011 ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ "ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ" ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ 96 ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ.
3)ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΡΗΞΕΩΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ.
4)ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.
5)ΤΑ 96 ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ ΗΣΑΝ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ , ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΝΥΟΝΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΣΧΗΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ !!!
6)ΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ ΕΙΧΑΝ ΦΟΡΤΟΘΕΙ ΕΠΙ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΛΟΟΥ. ΗΤΑΝ ΙΡΑΝΙΚΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΣΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ Ή Η ΦΙΛΟ-ΙΡΑΝΙΚΗ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΣΙΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΕΖΜΜΠΟΛΛΑΧ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ.
7)ΤΟ ΟΛΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΠΑΝΤΑΡ ΑΜΠΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΜΕΣΩ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΣΟΥΕΖ , ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ.
8)ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΕΛΕΥΚΑΝΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.