Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1FM ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1FM ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ , ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ.Ο Ι ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ 20.00-22.00 ΜΜ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΗΣΑΝ "ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ". ΗΣΑΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.. ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΖΗΣΑΝ ΤΟΤΕ-ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ-ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ-ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ-ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΟΥΝΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ.
2)ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ. ΑΣΧΕΤΟΙ.ΝΕΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΩΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
3)ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΤΟΡΠΙΛΛΑΚΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.ΟΠΩΣ ΤΙΣ Τ-1 ΚΑΙ Τ-3 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΕΘΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΩΝ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΨΕΙ. ΠΟΝΗΜΑΤΑ ΕΧΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ.ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ LESSONS LEARNED. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ.
4)ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ 20.700 ΣΕΛΙΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΙΖΙΚΗ-ΜΠΟΝΑΝΟ-ΓΑΛΑΤΣΑΝΟ-ΑΡΑΠΑΚΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΤΑΦΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑ. ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΓΙΑ ΙΤΑΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΜΑΥΡΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΤΣΕΒΙΤ-ΤΣΑΓΛΑΓΙΑΝΓΚΙΛ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ-ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΧΡΟΝΙΑ-ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΠΙ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ. ΑΛΛΟ ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ. ΑΛΛΟ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ.ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΒΑΝΣ, Ο ΤΑΣΚΑ, Ο ΣΙΣΚΟ, ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
5)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ. ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΕ ΤΩΝ ΣΕΥΧΕΛΛΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΣΕ ΤΣΕΧΟΣΛΑΒΑΚΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΓΕΟΓΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ-ΤΥΛΛΗΡΙΑΣ.Τ Ι ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ-ΚΟΦΙΝΟΥ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ -ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ-ΚΑΙ ΑΝΕΚΛΗΘΗ Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΤΟ 1967 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.. ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ. ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ. ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ. ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΤΟΤΕ. ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ. ΤΙ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ.ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ.
6)Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΩΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ. ΑΡΧΙΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 300 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.
ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. 

ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΜΕΝΑ, ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM.