Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Αραβικές Πηγές: Ο Μπαγκντάντι δεν είναι νεκρός – Κρύβεται στην ανατολική Συρία

Αραβικές Πηγές: Ο Μπαγκντάντι δεν είναι νεκρός – Κρύβεται στην ανατολική Συρία
Η αραβική εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi ισχυρίζεται, σύμφωνα με πηγές της, ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, είναι ζωντανός και κρύβεται στην ύπαιθρο της συριακής ανατολικής επαρχίας της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί περί θανάτου του κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι ήταν άλλος οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκε και όχι ο ψευδοχαλίφης.
«Ο Μπαγκντάντι πιθανότατα κρύβεται στα χωριά μεταξύ Αλ Μπου Καμάλ και Αλ Μαγιαντίν στην ύπαιθρο της Ντέιρ Αλ Ζουρ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σε μια περιοχή όπου οι περισσότεροι ηγέτες της οργάνωσης έχουν βρει ασφαλές καταφύγιο μετά τις απώλειες εδαφών στο Ιράκ και στη Συρία», γράφει η εφημερίδα.
Οι πηγές της εφημερίδας είπαν ακόμα ότι ο Μπαγκντάντι συνεχίζει να ηγείται της οργάνωσης αν και οι συναντήσεις με την υπόλοιπη ηγεσία είναι δύσκολες, ιδιαίτερα αφού οι περισσότεροι σημαντικοί ηγέτες του ISIS φονεύτηκαν.
Ο Μπαγκντάντι εγκατέλειψε τη Μοσούλη πριν μερικούς μήνες και αρχικά κατέφυγε στην πόλη Αλ Μπαάτζ δυτικά της Μοσούλης. Αργότερα πέρασε στο έδαφος της Συρίας και συγκεκριμένα στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.
Η Ρωσία ισχυρίστηκε τον Ιούνιο ότι ο ηγέτης των εξτρεμιστών σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή κοντά στην πρώην «πρωτεύουσα» της οργάνωσης στη Συρία, την πόλη Ράκα, ωστόσο ο θάνατος του τζιχαντιστή ηγέτη δεν έχει επιβεβαιωθεί.
tribune.gr