Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Δεν έγινε δυνατή η επίτευξη συμφωνίας στη Διάσκεψη για την Κύπρο, ανακοίνωσε ο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Crans Montana της Ελβετίας, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΟ


«H Διάσκεψη για την Κύπρο έκλεισε χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία». Με αυτά τα λόγια ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Κραν Μοντάνα, τον τερματισμό της Διάσκεψης για την Κύπρο, ο τελευταίος γύρος της οποίας διήρκεσε 9 μέρες.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αναπτυχθούν άλλες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το κυπριακό πρόβλημα», όμως αυτή η Διάσκεψη ολοκληρώθηκε δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

«Τα Ηνωμένα Έθνη πάντα βρίσκονται στη διάθεση των πλευρών», πρόσθεσε.
Στην αρχή της δήλωσής του, ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους δύο ηγέτες «που επιθυμούν το καλύτερο για όλους τους Κυπρίους», τους αντιπροσώπους των εγγυητριών και της ΕΕ. Εξέφρασε επίσης «την τεράστια εκτίμησή του» προς την ομάδα των Ηνωμένων Εθνών και τον Ειδικό του Σύμβουλο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
«Έκανε κάθε τι δυνατό για να φέρει κοντύτερα τις θέσεις των διαφορετικών πλευρών. Ατυχώς, όπως είπα, επανέλαβε, δεν ήταν δυνατό και η Διάσκεψη έκλεισε χωρίς τη δυνατότητα να φέρει λύση σ’ αυτό το δραματικά πολύχρονο πρόβλημα».
mignatiou.com