Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Ισραήλ σε Ερντογάν: Ξύπνα, γιατί οι μέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πέρασαν !!

Απάντηση στο κάλεσμα Ερντογάν προς όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου να «επισκεφθούν και να «προστατεύσουν» την Ιερουσαλήμ έδωσε το Ισραήλ μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να ασχοληθεί με τα προβλήματα και τις δυσκολίες της χώρας του. «Οι ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχουν περάσει προ πολλού», έλεγε η… φαρμακερή δήλωση.
Αφορμή για την παρέμβαση της Άγκυρας ήταν οι αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μετά την απόφαση να τοποθετηθεί σύστημα παρακολούθησης στις εισόδους της Πλατείας Τεμενών. «Το Ισραήλ που δεν δείχνει κανένα σεβασμό στο τέμενος αλ Άκσα και στο Θόλο του Βράχου θα υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τόνισε ότι οι μουσουλμάνοι που πηγαίνουν στο τέμενος δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως τρομοκράτες.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε ότι
Το προηγμένης τεχνολογίας κύκλωμα παρακολούθησης αντικαθιστά τους ανιχνευτές μετάλλων που τοποθετήθηκαν μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό δύο αστυνομικών.
Οι Παλαιστίνιοι, πάντως, επαναλαμβάνουν ότι απορρίπτουν και τα νέα μέτρα ασφαλείας που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στις 14 Ιουλίου. Ο Μαχμούντ Αμπάς και το Waqf, η Αρχή που διαχειρίζεται τους μουσουλμανικούς τόπους στην Ιερουσαλήμ, ζήτησαν τα πράγματα να επιστρέψουν στην κανονικότητα ώστε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στις διμερείς σχέσεις.