Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Ερντογάν εναντίον Γκάμπριελ και Βερολίνου: Δεν φτάνει κανενός η δύναμη να αμαυρώσει την Τουρκία

A handout photo made available by the Presidential Press Office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks during a meeting for City Hospital Signing Ceremony in Istanbul, Turkey, 21 July 2017. Erdogan said he strongly condemned a German minister's remarks about investigation on German companies in Turkey. EPA, YASIN BULBUL HANDOUT, EDITORIAL USE ONLY


Δεν έχει ξεκινήσει καμιά έρευνα εναντίον γερμανικών εταιρειών στην Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι δεν φτάνει κανενός η δύναμη να αμαυρώσει την Τουρκία. 

Σε ομιλία του σε τελετή στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι καταδικάζει έντονα τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών που στόχο έχουν να τρομάξουν τις επενδύσεις εταιρειών στην Τουρκία, όπως ανέφερε.
“Παρακαλώ να μην μπερδεύουν την πολιτική με την τρομοκρατία και αυτούς που μπλέκονται με την τρομοκρατία. Εγώ τηλεφώνησα στην ΜΙΤ και στον Υπουργό Εσωτερικών μας και ρώτησα υπάρχει έρευνα σχετικά με τις γερμανικές εταιρείες. Δεν υπάρχει έρευνα για καμιά γερμανική εταιρεία. Όλα είναι ψέματα”, είπε.
ΚΥΠΕ, ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη
Τσίπρας προς Μογκερίνι: Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας περνά από τη λύση του Κυπριακού
Η προοπτική της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας περνάει από τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και το σεβασμό της αρχής καλής γειτονίας από την Τουρκία με τερματισμό της παραβατικής στρατιωτικής δραστηριότητας της στο Αιγαίο, είπε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερικά Μογεκρίνι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους.
Η Ελλάδα αποτελεί σταθερό υποστηρικτή της αναβάθμισης του διεθνούς και περιφερειακού ρόλου της ΕΕ, προκειμένου να συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησή του με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το Κυπριακό πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα, σε αυτό το πλαίσιο.
Ο κ. Τσίπρας και η κ. Μογκερίνι συζήτησαν για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τη σημασία της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Αυτή η προοπτική, όπως επεσήμανε, περνά από τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και το σεβασμό της αρχής καλής γειτονίας από την Τουρκία με τερματισμό της παραβατικής στρατιωτικής δραστηριότητάς της στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τη σύλληψη στελεχών της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, σημειώνοντας πως η ενταξιακή πορεία και ο διάλογος με την Τουρκία για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τώρα πιο αναγκαίος από ποτέ.
 mignatiou.com