Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματά μας, τόνισε ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιμένει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πριν την έναρξη του υπουργικού συμβούλιου Ελλάδας-Σερβίας στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti.Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιμένει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πριν την έναρξη του υπουργικού συμβούλιου Ελλάδας-Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.


Τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη στάση της Τουρκίας με αφορμή τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

«Θεωρώ ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως η Ελλάδα μένει αταλάντευτη στον δρόμο του διαλόγου και της θετικής ατζέντας.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας» τόνισε κι επιπλέον σημείωσε πως οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι, όποιος έχει σχέδιο είναι σταθερός και διαπράγματευεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, πετυχαίνει.
«Μπορεί να μην πετύχαμε, σε αυτή τη φάση, λύση (σσ: για το Κυπριακό) αλλά θα επιμείνουμε να μην υπάρξει τέλος στον διάλογο» σημείωσε ο πρωθυπουργός και αναφερθείς σε ρήση που αφορά την εξωτερική πολιτική, είπε πως ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαυγίζει.
Ακόμα, τόνισε: «Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει σταθερός πυλώνας στην περιοχή και τώρα που ανακάμπτει (σσ: από την οικονομική κρίση) αποδεικνύεται χώρα πολύτιμος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύτιμη χώρα για το ΝΑΤΟ, λόγω των σχέσεων μας με κρίσιμες χώρες στην ευρύτερη περιοχή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

mignatiou.com