Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ/ΜΕΡΟΣ Β.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ/ΜΕΡΟΣ Β.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΝΕΑ ΥΠOΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΦΛΟΡΑΝΣ ΠΑΡΛΙ.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΦΩΚΑΙΤΗ. ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1701 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ.

2)ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛOΙΟΥ BARBAROS. ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 6 . ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΟΙΚΟΠΕΔΟ 7. ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛOΙΟ ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TOTAL ΤΟ WEST CAPELLA.

3)ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 11 /ΟΝΕΙΣΙΦΟΡΟΣ Δ-1 ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΥΠΟΤΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΖΟΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΑΚΙΚΗΣΣΥΣΤΑΣΗΣ .

4)Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΕΝΟ ΠΛΟΙΟ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΤΑ 500ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ WEST CAPELLA.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΤΑΧΕΑ ΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.

5)ΤΟ ΠΛΟΙΟ WEST CAPELLA ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ.ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕΣΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ. ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΡΟΜΠΟΤ ΤΟΝ ΒΥΘΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ , Ή ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 1698 ΜΕΤΡΩΝ, ΕΝΩ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΓΕΩΤΡΗΤΙΚΗ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΥΠΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΔΕΡΕΥΝΗΣΗ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΑ 4250 ΜΕΤΡΑ.

6)ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ/ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ. ΔΙΔΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ 5-6-7 ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ, ΕΝΩ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ 2-3-8-9 ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ.

7)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΕΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..