Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Η διαδικασία θα προχωρήσει, δηλώνει ο Νίκος Κοτζιάς: Δεν φοβόμαστε τη σκληρή δουλειά

Ο υπουργός Εξωτερικων Ν'ικος Κοτζιάς στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Crans Montana της Ελβετίας, Σάββατο 1 Ιουλίου 2017. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Eξέχουσα προσωπικότητα στη διεθνή σκηνή χαρακτήρισε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς δηλώνοντας ότι αισθάνεται τυχερός «που μπορέσαμε χθες να συνεργαστούμε σε μία πάρα πολύ καλή κατεύθυνση για το Κυπριακό». Τη Δευτέρα θα απαντήσουν σε δύο θεμελιακά ερωτήματα στο κεφάλαιο ασφάλειας και εγγυήσεων, είπε.
Εξερχόμενος από το συνεδριακό κέντρο όπου ολοκληρώθηκε το πρωί η συζήτηση στο τραπέζι 1 για τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, ο κ. Κοτζιάς κλήθηκε να πει εάν θα προχωρήσει η διαδικασία, απαντώντας θετικά.

«Η διαδικασία θα προχωρήσει. Τη Δευτέρα έχουμε εμείς τη συνέχεια. Έχουμε πει να απαντηθούν δύο θεμελιακά ερωτήματα και να σπάσουμε αυτά τα ερωτήματα σε σειρά απαντήσεων. Το Σαββατοκύριακο επιφυλάσσει στην ομάδα μας, την ελληνική αντιπροσωπία, αλλά και στην κυπριακή αντιπροσωπία, πάρα πολλή και σκληρή δουλειά. Όμως, όπως ξέρετε, δεν φοβόμαστε τη σκληρή δουλειά, αρκεί να είναι χρήσιμη για τη χώρα».
ΕΙΔΗΣΗ: Τον Τσίπρα και τον Γιλντιρίμ θέλει στην Ελβετία ο Γκουτέρες: Το πόκερ του Γ.Γ. ΟΗΕ για την Κύπρο
ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης μας Ραλλής Παπαγεωργίου
Ελβετία/ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ 

mignatiou.com