Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ENAΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ 'ΣΤΟΙΧΕΙΑ" ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΒΙΑΣΤΗΚΑ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ, ΕΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑ, ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ "ΣΚΙΕΣ"....
2)ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ-ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ-ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ , ΑΦΟΥ ΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΑΚΙΝΤΖΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ. ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ Ή ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 'ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ' ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ, ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΟΥΝΤΑΡ.
3)ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΤΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ-ΟΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ /ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΕ ΔΙΚΕΣ. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΒΙΩΣΕ, ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΣΟΛΑΚ ΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΡΕΛ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ , Η ΠΟΙΑ ΕΚΤΟΤΕ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.
4)ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ Ο ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΞΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013 ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ AKP. Η ΑΓΚΥΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
5)ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΔΥΤΙΚΑ "ΣΤΟΙΧΕΙΑ' ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΒΕΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ/ΑΔΑΝΩΝ ,ΕΝΩ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ.
6)ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΤΕΛΕΩΧΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΠΛΗΓΗ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΕΠΛΗΓΗ Η ΑΣΤΥΝΙΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.
7)Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ . ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΣΑΝ ΑΣΧΗΜΑ. 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΚΑΝΤΟΝΙΩΝ. ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 'ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ' ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛ ΜΠΑΜΠ.
8)ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΡΙΛΙΟ ΟΡΙΑΚΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ 51-52% ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΕ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ AKP, ΕΝΩ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΡΙΑΣ-ΙΡΑΚ-ΚΟΥΡΔΩΝ-ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ, ΚΟΝΤΡΑΡΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ FORA, ΚΑΙ ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.
9)ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ,ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΟΥΝ.....
10)ΤΕΛΟΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΣΕ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , ΣΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ.