Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Έπεσαν οι υπογραφές για τους S-400, ανακοίνωσε ο Ερντογάν

  • Έπεσαν οι υπογραφές για τους S-400, ανακοίνωσε ο Ερντογάν
H Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία για την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Τη δήλωση του μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber 7.

«Έγιναν βήματα με την Ρωσία στο ζήτημα αυτό. Έχουν μπει οι υπογραφές και ελπίζω ότι θα δούμε τους πυραύλους S-400 στη χώρα μας, τους οποίους θα ζητήσουμε να κατασκευάζουμε από κοινού» , δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στους βουλευτές.
Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι «επί χρόνια η Τουρκία δεν μπορούσε να πάρει από τις ΗΠΑ αυτό που ήθελε» και «αναγκάστηκε να το αναζητήσει αλλού». «Και αυτές οι συμφωνίες είναι αποτέλεσμα αυτών των αναζητήσεων. Η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ, επί χρόνια χρησιμοποιεί τους S-300. Για ποιο λόγο λοιπόν (σ.σ.: οι ΗΠΑ) ανησυχούν;», αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν σχολιάζουμε» ήταν η απάντηση του σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,