Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

TOYΡΚΙΑ:111 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ!!

Ο Κουρτουλμούς ανακοινώσε τον απολογισμό των διαταγμάτων: 111.000 δημόσιοι υπάλληλοι αποβλήθηκαν


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς, ανακοίνωσε πως μετά από το πραξικόπημα αποβλήθηκαν από το δημόσιο το 3,5% των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε δήλωση του μετά από το υπουργικό συμβούλιο, ο Κουρτουλμούς ανέφερε πως με 26 συνολικά διατάγματα 111.240 υπάλληλοι αποβλήθηκαν και 32.180 απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως μετά από τις ενστάσεις που έγιναν, 35.639 επέστρεψαν στα καθήκοντα τους.
………………..

Ο Κουρτουλμούς αναφερόμενος στις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της FETÖ είπε τα εξής: Ένα από τα θεμελιώδη βήματα στον αγώνα ενάντια σε αυτή την οργάνωση είναι και η αποστέρηση των οικονομικών της πηγών. Για αυτό τον λόγο 966 εταιρίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο Χρηματοοικονομικό Ταμείο. (TMSF). Επίσης περίπου 4.888 ακίνητα αυτών των εταιριών κατασχέθηκαν και διασφαλίστηκε η απόδοση τους στο υπουργείο Οικονομικών.
……………
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις ΗΠΑ έκανε ‘έκκληση λέοντας πως ¨Η φιλία επιβάλλει να τον προφυλακίσουν¨

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από την αμερικανική εφημερίδα WSJ στην οποία έδωσε συνέντευξη ο Γκιουλέν
Ο Κουρτουλμούς αναφερόμενο στην συνέντευξη και στην φωτογραφία του ηγέτη της FETÖ Φετουλλάχ Γκιουλέν, δήλωσε: ¨Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη συνέντευξη και φωτογράφιση. Είναι ένα ρεπορτάζ με σκοπό να δώσει ηθικό σε μια διαλυμένη και πεθαμένη οργάνωση.  Είναι μια κατάσταση στην οποία ο ηγέτης μιας οργάνωσης που σκότωσε τόσους ανθρώπους και θα έβαζε την δημοκρατία στο ράφι, κάνει μια ένεση ηθικού στους φυλακισμένους ανθρώπους του και απειλεί το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Κατέδειξε έτσι πόσο δίκαιο είναι αυτό που ζητάμε από τις ΗΠΑ.¨
………………
http://www.diken.com.tr/kurtulmustan-khk-bilancosu-111-bin-kamu-calisani-ihrac-edildi/


 http://tourkikanea.gr/