Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βαρκελώνη ανέφερε το “πρακτορείο” AmaqPolice officers set up a security perimeter and identify people near the site where a van crashes into pedestrians in Las Ramblas, downtown Barcelona, northeaster Spain, 17 August 2017. At least 13 people have died in the terrorist attack. EPA, Andreu Dalmau FACES PIXELATED BY SOURCE DUE TO SPANISH LAW


Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της, το Amaq.

«Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους κι εξετέλεσαν την επιχείρηση ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού», μετέδωσε το Άμακ, αναφερόμενο στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος πολεμά εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία..
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι γνωστοποίησε σήμερα ότι θα συντονίσει τις προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά την φονική επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς τη Βαρκελώνη.
«Μέγιστος συντονισμός για τη σύλληψη των δραστών, ενίσχυση της ασφάλειας και συμπαράσταση σε όσους επλήγησαν» έγραψε.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στη σύλληψη δεύτερου υπόπτου προχώρησε η ισπανική αστυνομία σε σχέση με την επίθεση στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Καταλονίας.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι 80 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μετά την επίθεση, τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βαρκελώνη, Spain