Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Κιμ Γιονγκ Ουν: Φταίει η θεραπεία της ποδάγρας για την έντονη επιθετικότητά του; [εικόνες]

ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
Αμερικανοί γιατροί ίσως βρήκαν την εξήγηση για την εντεινόμενη επιθετική συμπεριφορά και τις κλιμακούμενες απειλές του Κιμ Γιονγκ Ουν για πυρηνικό πόλεμο: η υπέρμετρη χρήση στεροειδών.
Εδώ και καιρό λέγεται ότι ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας, πάσχει λόγω της απρόσεκτης δίαιτάς του από ουρική αρθρίτιδα -κοινώς ποδάγρα-, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με στεροειδή φάρμακα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έβαλε να εκτελέσουν αντιφρονούντες με φλογοβόλο και αντιαεροπορική συστοιχία και τον ετεροθαλή αδελφό του με δηλητήριο, απείλησε προ ημερών να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους κοντά στη νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό, που φιλοξενεί μια μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση.

Τώρα, ένας φημισμένος Αμερικανός ορθοπεδικός υποστηρίζει ότι οι αλλεπάλληλες πυραυλικές δοκιμές και οι κλιμακούμενες απειλές για επίθεση κατά των ΗΠΑ μπορεί να οφείλονται στη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται ο Κιμ για την ποδάγρα.

Το φθινόπωρο του 2014 ο Κιμ εθεάθη να περπατά κουτσαίνοντας ελαφρώς και χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι, γεγονός που ώθησε πολλά διεθνή ΜΜΕ να εικάσουν ότι πάσχει από ουρική αρθρίτιδα.


Η ποδάγρα είναι μια μορφή αρθρίτιδας που προκαλεί οίδημα και πόνους στις αρθρώσεις συνήθως του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, αλλά και στους αστραγάλους, τα γόνατα και κάποιες φορές τα χέρια και τους αγκώνες. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που έχει ονομαστεί ποδάγρα (από το πους + άγρα = παγίδα για τα πόδια). Προκαλείται από τη συσώρευση ουρικού οξέος στο αίμα, η οποία με τη σειρά της είναι το αποτέλεσμα παχυσαρκίας, διαβήτη και υπερβολικής κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, θαλασσινών και αλκοολούχων ποτών -τον 18ο αιώνα είχε χαρακτηριστεί ως η νόσος των βασιλιάδων-.
Η αγάπη του Κιμ για το φαγητό είναι γνωστή. Μάλιστα πρώην σεφ του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, ανέφερε ότι τα τραπέζια στα δείπνα ήταν φορτωμένα με μπριζόλες, σούπα από πτερύγιο καρχαρία και σαμπάνιες.
Ο Κιμ λέγεται ότι έχει μανία με το τυρί Έμενταλ, όπως αναφέρει το Newsweek, πάθος που απέκτησε τον καιρό που φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο στην Ελβετία.
«Στην ιατρική κοινότητα είναι διαδεδομένη η φήμη ότι πάσχει από ποδάγρα και μια από τις θεραπείες της γίνεται με στεροειδή», είπε ο δρ Ροκ Ποζιτάνο του Hospital for Special Surgery της Νέας Υόρκης. «Κι οι αντιδράσεις του μπορεί να οφείλονται στην ανεξέλεγκτη οργή που προκαλεί η υπέρμετρη χρήση αυτών των ουσιών.»
Τα κορτικοστεροειδή, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση φλεγμονωδών ασθενειών, περιλαμβανομένης της ουρικής αρθρίτιδας, δεν πρέπει να συγχέονται με τα αναβολικά στεροειδή, που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των επιδόσεων αθλητών και τη δημιουργία μυών, τα οποία οποία συνδέονται συνήθως με τέτοια ξεσπάσματα οργής.
Ωστόσο, τα κορτικοστεροειδή μπορούν σε παρατεταμένη χρήση να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα έλκη του στομάχου, τα ψυχολογικά προβλήματα όπως η κατάθλιψη και η κυκλοθυμία.


Πηγή:  iefimerida.gr