Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Δύο ακόμα συνοικίες της Ταλ Αφάρ απελευθέρωσαν οι ιρακινές δυνάμεις

Η πολιορκία προβλέπεται όμως ακόμα δύσκολη, με δεδομένο ότι σχεδόν τα τρία-τέταρτα της Ταλ Αφάρ παραμένουν υπό την κατοχή των τζιχαντιστών.ΕΠΟ

Πρόκειται για τις γειτονιές στα δυτικά προάστια, τη νότια και τη βόρεια αλ Κίφα, γνωστοποίησε η κοινή επιχειρησιακή διοίκηση.
Χθες , μονάδες του στρατού και της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προωθήθηκαν στην Ταλ Αφάρ από ανατολάς και από νότο.

Η πολιορκία προβλέπεται όμως ακόμα δύσκολη, με δεδομένο ότι σχεδόν τα τρία-τέταρτα της Ταλ Αφάρ παραμένουν υπό την κατοχή των τζιχαντιστών, περιλαμβανομένου του οχυρού της οθωμανικής εποχής στο κέντρο της, σύμφωνα με έναν επιχειρησιακό χάρτη του ιρακινού στρατού.

Οι ιρακινές δυνάμεις εκτιμούν πως στην Ταλ Αφάρ βρίσκονται έως και 2.000 εμπειροπόλεμοι τζιχαντιστές.

Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Τα Αφάρ εντάσσεται στον πόλεμο του Ιράκ εναντίον του ΙΚ που διεξάγεται με την υποστήριξη των ΗΠΑ και ακολουθεί την ανακατάληψη της Μοσούλης έπειτα από μια εκστρατεία που κράτησε εννιά μήνες και άφησε μεγάλο μέρος της πόλης ολοκληρωτικά κατεστραμμένο.

Η πτώση της Μοσούλης σήμανε ουσιαστικά το τέλος του «χαλιφάτου», την ίδρυση του οποίου είχε ανακηρύξει το ΙΚ όταν κατέλαβε μεγάλο μέρος της της Συρίας και του Ιράκ το 2014.

Περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της Μοσούλης, η Ταλ Αφάρ βρίσκεται κατά μήκος της οδού που συνδέει τη Μοσούλη με τη Συρία. Από αυτή την πόλη έχουν αναδειχθεί ορισμένα από τα σημαντικότερα στελέχη του ΙΚ. Η Ταλ Αφάρ αποκόπηκε από τις άλλες περιοχές που κατέχουν οι τζιχαντιστές τον Ιούνιο.


Πηγή: http://www.skai.gr/