Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Η “μάχη” της σημαίας! Κυβερνητική ανοησία και αντιπολιτευόμενη υποκρισία

Υπήρχε κάποιος λόγος για να αλλάξει η επιλογή των σημαιοφόρων στα σχολεία μας; Όχι είναι η απάντηση, εκτός αν ο υπουργός Παιδείας έχει κάποια εξήγηση να δώσει.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι κατόρθωσε να ανάψει φωτιές χωρίς λόγο και αιτία και να δώσει τη δυνατότητα σ΄ όλη την αντιπολίτευση να ξεσηκωθεί εναντίον της κυβέρνησης, όχι για τα πολλά και σημαντικά θέματα του νομοσχεδίου για την Παιδεία,αλλά για το ζήτημα των σημαιοφόρων.

Όπως και να το δει κάποιος το θέμα της σημαίας δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί θα πρέπει ο σημαιοφόρος να επιλέγεται μέσω κλήρωσης κι όχι με βάση τις επιδόσεις του. Έτσι κι αλλιώς σ΄ όσους αριστεύουν δεν έχουμε να προσφέρουμε τίποτα άλλο εκτός από τη τιμή να κρατήσουν τη σημαία…
Από την άλλη δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την απόλυτη υποκρισία όσων έχουν κάνει δική τους σημαία την…αριστεία. Καλό θα ΄ναι να ρίξουν λίγο τους τόνους γιατί σύντομα θα αποκαλυφθεί ποιους έχουν δίπλα τους! Είναι βέβαιο ότι η σημερινή τους στάση στα περί αριστείας θα τους φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.
Επίσης καλό θα ΄ναι όλα τα κόμματα να δείξουν την εθνική τους ευαισθησία όχι μόνο στο θέμα των σημαιοφόρων αλλά και σ΄ άλλα ζητήματα. Όπως για παράδειγμα ποιους επιλέγουν για υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη…
Τι είπε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας
Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας,μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» για το θέμα της σημαίας είπε:
«Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν δώσει τη ζωή τους για τη σημαία, χωρίς να έχουν καλούς βαθμούς στο σχολείο, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το σχολείο πρέπει να προάγει τη μόρφωση και τον συναγωνισμό, αυτό είναι το κεντρικό θέμα. Η σημαία δεν είναι έπαθλο, είναι τιμή. Με αυτήν την έννοια, να μη μπαίνουμε σε έναν ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών, όσον αφορά τη σημαία. Αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα και δεν έχει να κάνει με την αριστεία, δεν έχει να κάνει αυτό με την προσπάθεια που κάνει ο μαθητής να μάθει γράμματα και σας το λέει αυτό ένας άνθρωπος που υπήρξε πολλές φορές σημαιοφόρος και στο δημοτικό και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο».
militaire.gr