Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ1) ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΑΟΤΑΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΤΟ ΣΑΡΛΟΤΣΒΙΛ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΑΝΙΣΤΟΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ. ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΔΡΟΜΩΝ-ΜΝΗΜΕΙΩΝ-ΠΑΡΚΩΝ , ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ , ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1860-1865. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΦOΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ -ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡOΥΣ. ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤOΥΣ. ΤO ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΑΥΤΟ.

2)Η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ 11 ΝΟΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ, ΗΤΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑΣ, ΤΟΥ ΜΙΣΣΙΣΙΠΗ, ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΑ, ΤΗΣ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ, ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ, ΤΟΥ ΤΕΝΕΣΣΗ, ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ, ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ, ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΚΑΝΣΑΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.ΤΟ 1865 ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΗΤΤΗΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΟΜΑΞ Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΛΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ. ΒΑΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ/ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΤΩΝ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΕΙΧΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΩΡΑ ΕΔΩ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΗΤΤΗΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ/ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΚΡΑΝΤ/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΣΑΒΑΝΑ/ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ-ΑΝΤΙΕΝΤΑΜ/ΜΕΡΥΛΑΝΤ ΚΑΙ ΓΚΕΤΥΣΜΠΕΡΓΚ/ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΝΤΑΜ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΠΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.

3)ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1865. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 1900 ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΚΡΟΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ 50 ΚΑΙ 60, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΡΑΜΠ.

4)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΟΥΜΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ 33 ΑΠΟ ΤΙΣ 50 ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 1503 ΑΓΑΛΜΑΤΑ-ΜΝΗΜΕΙΑ-ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ -ΛΕΩΦΟΡΟΙ -ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΧΙΣΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ.ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΛΗ ΚΑΙ ΤΖΑΚΣΟΝ. ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ 718. ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΖΟΡΤΖΙΑ-ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ/ΜΙΖΟΥΡΙ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ 30 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ)

5)ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ. ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΗΔΗ ΕΧΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ 61 ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2015 ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. .ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ-ΚΟΜΗΤΕΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ ΤΟΥ ΜΕΡΥΛΑΝΤ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ 4 ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΗ ΚΑΙ ΤΖΑΚΣΟΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ(ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ) ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΗ, ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΖΩΝ ΡΙΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΧΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΤΖΟΝΣΟΝ. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ.
ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ/ΦΩΤΟ.

ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΕΝΤΑΚΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΑΚΣΟΝ ΚΑΙ ΛΙ. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΓΚΕΙΝΣΒΙΛ, ΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΕΝΤΑΚΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΣΧΙΣΤΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΟΝΤΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.(ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΧΕΛΕΝΑ)

6)ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΚΩΣ ΕΝΕΠΛΑΚΗ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΡΑΜΠ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ. Ο ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΗΤΑΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ/ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ, ΤΩΡΑ ΜΑΧΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ Ή ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΓΚ ΣΤΗΝ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ.ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ. ΕΓΧΡΩΜΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ. ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΝΟΤΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ. ΑΛΛΑ ΗΣΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.ΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΛΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟ 1865 ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. /ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΡΓΑ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΥΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ. Η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝΕΓΕΡΣΕΙΣ, ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΩΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. .ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΝΕΙ. ΔΕΝ ΔΙΑΙΡΕΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ. ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ FBI.