Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


ME AΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΝΟΡΒΗΓΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΕΙΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

1)Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕΝΓΚΑΛΙΖ ΚΑΙ ΤΑΜΙΛ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ,ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΕΥΛΑΝΗ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.

2)ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΣΟΥΔΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 2011.ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΑΡΦΟΥΡ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ.

3)ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ THINK TANK PRIO ΣΤΟΟΣΛ,ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ/ΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ/ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΕΙΝΤΕ ΩΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ.

4) ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ. ΕΧΟΥΝΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ Η ΜΑΖΑΡ ΕΛ ΣΑΡΙΦ ΚΑ.

5)ΤΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥ, CONFLICT MANAGEMENT-CONFLICT RESOLUTION-PEACE EDUCATIΟN-PEACE RESEARCH KA, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΧ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ. ΓΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ. ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΟ ΑΦΡΙΚΗ . ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ,ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΡΚΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΚΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ.

6)ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ-ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ-ΚΟΣΟΒΟ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΣΜΑΛΙΑ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΕΝΩ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ. /ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ.

7)ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΑΡΙΚΟ, ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΔΙΑΣ ΜΑΑΡΤΙ ΑΧΤΙΣΑΡΙ, ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΑΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ/2005, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ120 ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ-ΙΝΔΙΑ-ΚΥΠΡΟ-ΕΛΛΑΔΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

8)ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΣΟΥΗΔΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΙΑ ΑΠΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ /ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ, ΕΝΩ ΔΙΑΤΗΡΩ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ 12 ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 4 ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.