Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».
1)ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ 5ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (ΜΑΙΟΣ- ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ Π.Υ. (ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 4000 ΑΤΟΜΑ). Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.
2)ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ Π.Υ. ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ – ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ.
3)ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΣΕΑ ΤΩΝ ΟΤΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ–ΔΗΜΟΙ). ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΜΕ ΥΔΡΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ.
4)ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΜΕ ΕΚΧΕΡΣΩΣΗ ΤΥΧΟΝ ΑΥΤΟΦΥΟΥΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ. ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΟΠΟ.
5)ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ) ΣΕ ΟΣΗ ΕΚΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
6)ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΕ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΑ ΜΕ:
Α. ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕΙΚΤΩΝ ΕΠΟΧΟΥΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΩΝ ΕΔ – ΕΛΑΣ – ΠΥ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΕΖΩΝ, ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΥΚΛΩΝ.
Β. ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΜ (ΤΡΟΦΙΜΑ – ΝΕΡΟ - ΚΑΥΣΙΜΑ) ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
Γ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ (REAL TIME) ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΕΣΤΙΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΥΧΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΠΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
Δ. ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ, ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΛΠ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΙΣΟΠΕΔΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΤΕΣ ΓΑΙΩΝ).
E ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΙΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.
EΠΙΠΛΕΟΝ
1)ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΡΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ. ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ – ΣΤΑΘΜΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΙ ΚΡΟΥΝΟΙ – ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ – ΣΤΕΡΝΕΣ ΚΛΠ).
2)ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Η ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
3)ΑΓΟΡΑ Ή ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ 8-10 ΝΕΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ CL-215 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΟΣΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ.
4)ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΑΙΝΤΑΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ /LESSONS LEARNED . 62 ΧΩΡΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ...
5)ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΠΤΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.(ΠΧ ΤΟΥ EARDCC)