Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ ως Αδόλφος Χίτλερ

Το εξώφυλλο Από το εξώφυλλο
Στο εξώφυλλό του το γερμανικό περιοδικό Stern παρομοιάζει με τον Αδόλφο Χίτλερ τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εμφανίζεται τυλιγμένος με την αμερικανική σημαία να προτείνει το δεξί του χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό. 

Το νέο τεύχος  τιτλοφορείται «Ο αγών του» σε άμεση αναφορά στο γνωστό αυτοβιογραφικό βιβλίο του Χίτλερ «Ο αγών μου», το οποίο αποτέλεσε το ιδεολογικό μανιφέστο του ναζιστικού κόμματος.
Το  Stern σχολιάζει καυστικά στον υπότιτλο με το εξής: «Νεοναζί, Κου-Κλουξ-Κλαν, ρατσισμός: πώς ο Ντόναλντ Τραμπ υποδαυλίζει το μίσος στην Αμερική».
Στο ίδιο μήκος κύματος την περασμένη εβδομάδα το περιοδικό «Der Spiegel» παρουσίαζε στο εξώφυλλό του τον Αμερικανό Πρόεδρο να φορά τη λευκή κουκούλα της Κου-Κλουξ-Κλαν, με τίτλο «Το πραγματικό πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ».
Ο διεθνής Τύπος έχει τις τελευταίες ημέρες σχολιάσει επικριτικά τις «ίσες αποστάσεις» που κράτησε ο Τραμπ ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιρατσιστές μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια  από διαδηλωτές της «υπεροχής των λευκών».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρχικά φαίνεται ότι δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον «λαό» που τον εξέλεξε και συμμετείχε στη μεγαλύτερη συγκέντρωση ακροδεξιών και ρατσιστών εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα. 
Στη συνέχεια προχώρησε σε άλλες αμφίσημες δηλώσεις και... χαϊδευτικά χαστουκάκια στους ρατσιστές υποστηρικτές και ψηφοφόρους του δίχασε ακόμη περισσότερο τον αμερικανικό λαό, τη δύσκολη εβδομάδα που πέρασε.