Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

ΕΣΘΟΝΙΑ: Αντικομμουνιστικό συνέδριο με ελάχιστες παρουσίες!!

Εστονία
Οι υπουργοί Δικαιοσύνης των χωρών μελών της Ε.Ε. γύρισαν την πλάτη στο αντικομμουνιστικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ταλίν, με τον Σταύρο Κοντονή να αισθάνεται διπλά δικαιωμένος καθώς προηγήθηκε επιστολή «αληθινής ευγνωμοσύνης και σεβασμού» για την απόφαση να απέχει, από κυβερνητική Εσθονή βουλευτή.

Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργανώθηκε στην Εσθονία με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».
Στις εκδηλώσεις, τη σχετική συνέντευξη Τύπου και το συνέδριο, παρέστησαν τελικά μόνο εκπρόσωποι (ούτε καν οι ίδιοι οι υπουργοί) των υπουργείων Δικαιοσύνης της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας και της Κροατίας.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι παραπάνω χώρες.
PDF iconΤο κείμενο της διακήρυξης στα Αγγλικά
Σύμφωνα με πληροφορίες, κράτη όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Ολλανδία εκπροσωπήθηκαν μόνο στην «τελετή μνήμης για τα θύματα του ναζισμού και του σταλινισμού», που διοργανώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας του Ταλίν.
Σωστά κάνουν οι Έλληνες και αγνοούν την αντικομουνιστική διάσκεψη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Καλάσνικοφ.

Επιστολή σε Κοντονή

Δικαιωμένος θα πρέπει να αισθάνεται από την εξέλιξη ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός και εκτός των συνόρων με την απόφαση του, να μην παραστεί στο Ταλίν.
H Εσθονή βουλευτής Oudekki Loone, μέλος του κεντρώου κόμματος της Εσθονίας -του μεγαλύτερου από τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό- στο οποίο ανήκει και ο Εσθονός πρωθυπουργός, έστειλε επιστολή την Τετάρτη (23/08) στον Έλληνα υπουργό, εκφράζοντας «την αληθινή ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό της» για την απόφασή του και την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης  «να μη συμμετάσχει στο αποτρόπαιο συνέδριο».  
Στα ρεπορτάζ του ρωσικού Τύπου, το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή έγινε μονομιάς γνωστό, και αναφέρονται τμήματα της δικής του δήλωσης για «απολύτως άστοχη και ερχόμενη σε αντίθεση με τις αξίες της ΕΕ», ιδέα του Τάλιν να οργανώσει αντικομουνιστικό φόρουμ στα πλαίσια της ευρωπαϊκής της προεδρίας.