Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

Αποκαλυπτήρια για το Ghost, το νέο 'αόρατο' ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς!!Το Su 57 θα αποτελέσει το αντίπαλον δέος του Αμερικανικού F-22 και των Κινεζικών Chengdu J-20 και Shenyang J-31

Η Μόσχα αποκάλυψε το πρώτο υπερηχητικό μαχητικό 5ης γενιάς, το οποίο υποστηρίζει τεχνολογία stealth τόσο εξελιγμένη ώστε να καθίσταται '"αόρατο" για τον εχθρό, σύμφωνα με τους Ρώσους κατασκευαστές του.
AdTech Ad

Το Sukhoi-57 (Su 57), που πήρε το κωδικό όνομα "Ghost" λόγω των προηγμένων δυνατοτήτων του, στοχεύει να αποτελέσει το αντίπαλον δέος του Αμερικανικού F-22 και των Κινεζικών Chengdu J-20 και Shenyang J-31. Στη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης του νέου μαχητικού έφερε το όνομα «PAK FA» και «T-50»
«Η απόφαση ελήφθη. Το αεροσκάφος έχει "βαφτιστεί" SU-57» σημείωσε ο κ. Bondarev πτέραρχος Viktor Bondarev, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας κατά την επίσημη παρουσίαση του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος είναι κατασκευασμένο κατά ένα μεγάλο μέρος από συνθετικά υλικά, διαθέτει αυξημένες ικανότητες stealth που καθιστούν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί από τα εχθρικά ραντάρ, και θα έχει μέγιστη ταχύτητα 1,3 Mach.
Επιπλέον θα διαθέτει ιδιαίτερα εξελιγμένες ικανότητες ελιγμών σε κλειστές αερομαχίες.
Το οπλικό φορτίο του Su-57 θα τοποθετείται σε εσωτερικούς κόλπους του σκάφους για τη μείωση της αντίστασης αέρα και τη μείωση του ίχνους από τα εχθρικά ραντάρ.
Θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο πυροβόλο 30 χιλιοστών και μια σειρά από 14 διαφορετικά βλήματα αέρα-αέρα και αέρα-εδάφους, καθώς και κατευθυνόμενες βόμβες διαφόρων τύπων.
Δώδεκα μαχητικά Su 57 θα τεθούν στη διάθεση της Ρωσικής Αεροπορίας από το 2019, καθώς εκκρεμούν οι τελικές δοκιμές του, οι οποίες θα διαρκέσουν έναν χρόνο. Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες το αεροσκάφος είναι φθηνότερο από τα αμερικανικά F-22.
 
 (Με πληροφορίες από News.com.au, φωτογραφίες: AP / Mikhail Metzel, APTN)