Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Τι έχει στο μυαλό του ο Πούτιν; Pωσικά υποβρύχια κατέφθασαν στη Μεσόγειο και στοχεύουν τη Συρία

EPA, MAXIM SHIPENKOV


Δυο ρωσικά υποβρύχια που ανήκουν στην δύναμη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κατέπλευσαν σήμερα στη Μεσόγειο από την Βαλτική, με σκοπό να ενταχθούν στην δύναμη κρούσης του ρωσικού πολεμικού στόλου που χρησιμοποιεί την ναυτική βάση στην πόλη Ταρτούς της Συρίας.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο TASS τα υποβρύχια θα χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν στόχους του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία. Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι όλα τα υποβρύχια που είχαν καταπλεύσει στο παρελθόν στη Μεσόγειο, προερχόμενα από τον ρωσικό Στόλο της Βαλτικής, είχαν καταφέρει πλήγματα κατά στόχων του «Ισλαμικού Κράτους».
Πρόκειται για τα δύο σύγχρονα υποβρύχια «Κόλπινο» και «Βελίκι Νόβγκοραντ», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Βίτσισλαβ Τρουχάτσεφ. Τα δύο υποβρύχια συμβατικής πρόωσης, που είναι κλάσης Kilo (κατά ΝΑΤΟ) πρόκειται για το πέμπτο και έκτο εν συνόλο έξι υποβρυχίων τύπου 636.3 (ρωσική κωδικοποίηση) τα οποία ναυπηγήθηκαν στα ναυπηγεία “Admiralteiskie Verfi” της Αγίας Πετρούπολης για τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Νωρίτερα στη δύναμη κρούσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας είχε ενταχθεί από τον Στόλο της Βαλτικής το υποβρύχιο «Κρασνοντάρ», το οποίο στις 23 Ιουνίου είχε καταφέρει πλήγματα κατά στόχων του «Ισλαμικού Κράτους» στην Συρία, με πυραύλους τύπου «Καλίμπρ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,TASS
Μόσχα 

mignatiou.com