Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ S400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


ΓΡΑΦΕΙ ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΟΥ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΝΑΛΥΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖΙΜ ΜΑΤΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΙΡΑΚ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ F-35 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ. ΜΟΥ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 9 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2018 5 ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΕΙΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ...


2)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ S400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΛΑΡΟΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ MISSILE DEFENSE AGENCY , ΣΤΗΝ AMEΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΡΓΚΑΡΔΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΤΑΜΠΑ/ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΚΑΙ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ/ΚΑΤΑΡ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΛΑΡΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ 'ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΡΙΑ'/ΒΑΣΗ ΑΛ ΧΜΕΙΜΙΜ , ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ S300PMU1 ΣΤΟ ΙΡΑΝ.

3)ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ(ΕΠ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ).ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ.

4) ΕΝΩ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΟ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ , ΥΠΗΡΞΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ....
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ(ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΙΚΟ EPAA ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ(ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥ ΚΙΟΥΡΕΤΣΙΚ) ΜΕ ΤΟ S400.
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ EPAA ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΙΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΒΑΣΕΛΥ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΤΖΙΚΟΒΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ-ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΖ/ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΣΟ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ/ΔΑΝΙΑ.