Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-1


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ.


2)Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ "ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ". ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1949.ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ-ΕΡΧΑΡΝΤ-ΚΙΣΙΓΚΕΡ ΚΑΙ ΚΟΛ. ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΒΑΥΑΡΙΑ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

3)Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ SPD. ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΠΡΑΝΤ-ΣΜΙΤ-ΣΡΕΝΤΕΡ, ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΣΤΑΙΝΜΑΓΙΕΡ ΤΟ 2013 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΣΧΕΔΟΝ 26%

4)ΛΟΓΙΚΑ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΙΚΑ(ΚΙΤΡΙΝΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΑΥΡΟ) ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΝΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΡΑΤΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΧΘΕΙ. ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΣΗΣ, ΤΟΥ ΣΛΕΣΒΙΧ ΧΟΛΣΤΑΙΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΔΗΣ-ΒΥΤΕΜΒΕΡΓΗΣ.

5)ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 14 ΜΗΝΩΝ ,ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΝ ΞΕΛΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 4 ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΛΟΓΟ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.

6)ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΠΧ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ.ΑΛΛΑ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΛΠ.

7)Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΠΙΔΗ ΥΠΕΣΤΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΗ.

8)ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΡΣΙΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 2013.ΑΝΟΔΙΚΑ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΑ.

9)Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ AFD ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 4.5%/ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 13% ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ 13 ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ /ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

10)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟΚΕΙΩ ΣΥΓΚΡΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ/ΣΥΜΜΑΧΙΑ 90 ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.