Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Δυο 22χρονοι Ισραηλινοί νεκροί από ανατροπή M-19 στα Υψώματα του ΓκολάνΤραγικό δυστύχημα έπληξε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, καθώς μετά από ανατροπή αυτοκινούμενου πυροβόλου τύπου M-109, έχασαν τη ζωή τους ένας υπαξιωματικός κι ένας στρατιώτης (22 χρονών αμφότεροι) και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά. Το δυστύχημα έγινε στα Υψώματα του Γκολάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση των χερσαίων δυνάμεων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ισραηλινού Στρατού, στο πλαίσιο μαθήματος για επικεφαλής διμοιρίας και επικεφαλής τάγματος.
Το μοιραίο M-109 ταξίδευε στις 2 τα ξημερώματα με κομβόι τεθωρακισμένων κι ενώ διερχόντουσαν από κάποιον οδικό κόμβο, για ανεξήγητο λόγο μέχρι στιγμής, ο οδηγός του αυτοκινούμενου πυροβόλου έκανε έναν βίαιο ελιγμό με το όχημα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί, πέφτοντας μέσα σε χαντάκι βάθους 6-8 μέτρων.
Οι πρώτες αναφορές θέλουν τον οδηγό να τυφλώθηκε από τα φώτα άλλου κομβόι που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Οι δύο που σκοτώθηκαν στέκονταν στον πύργο του οχήματος όταν ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να συνθλιβούν ενώ ένα από τα δύο θύματα παγιδεύτηκε και…
Τραγική ειρωνεία είναι ότι η ξαδέρφη ενός από τα θύματα, είχε σκοτωθεί στον Οκτώβριο του 2015 κοντά στην πόλη Νάμπλους, μαζί με τον σύζυγό της, σε τρομοκρατική επίθεση. Τέλος, το δυστύχημα διερευνάται από ειδική ομάδα που συστάθηκε με αυτό τον σκοπό.
 http://www.defence-point.gr