Του Βασίλη Καπούλα
Ηταν μια μάχη βγαλμένη από τα χαρακώματα του Στάλινγκραντ. 29 Ρώσοι της Στρατιωτικής Αστυνομίας πολιορκήθηκαν στη Χάμα από 1.000 τζιχαντιστές μετά από αιφνιδιαστική και οργανωμένη επίθεση συντονισμένη από τους Αμερικανούς προκειμένου να καθυστερήσει η προέλαση στην Deir Ezzor κατά παράβαση της συμφωνίας εκεχειρίας. Αυτό που ακολούθησε δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά ακόμη και στον πόλεμο της Συρίας μέχρι τώρα. Εικόνες αποκάλυψης με μαζική σφαγή 850 τζιχαντιστών…

Το αποτέλεσμα: 187 κατεστραμμένα οχήματα, περίπου 850 τρομοκράτες νεκροί, 11 άρματα μάχης , τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα, 46 πυροβόλα  , πέντε όλμοι , εκατοντάδες όπλα τα οποία καταστράφηκαν σε μια περίοδο 24-ωρών από τη ρωσική αντεπίθεση.
Η Ρωσία βομβάρδιζε ανηλεώς για ατελείωτες ώρες με μαχητικά, πολεμικά ελικόπτερα, έπληττε στόχους με πυραύλους κρουζ kalibr από υποβρύχια κτλ. Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ακόμη και 4 ημέρες μετά το συμβάν με αποτέλεσμα να σκοτώσουν και 100 μισθοφόρους της Τουρκίας της ισλαμιστικής οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ.
Δείτε εδώ πλάνα από τις συγκρούσεις.

Σκοπός των τζιχαντιστών ήταν να συλλάβουν 29 Ρώσους