Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Στα 5 χλμ έξω από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ οι Κούρδοι – Το Ισλαμικό Κράτος σε θανάσιμη «τανάλια».Δείτε τον Χάρτη!!


Στα 5 χλμ έξω από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ οι Κούρδοι – Το Ισλαμικό Κράτος σε θανάσιμη «τανάλια»
Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έφτασαν μόλις μερικά χλμ έξω από την στρατηγικής σημασίας πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας.
Η Ντέιρ Αλ Ζουρ τελεί υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού και αν και πολιορκήθηκε επί τρία χρόνια από το Ισλαμικό Κράτος άντεξε και δεν έπεσε.
Την προηγουμένη εβδομάδα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα διέσχισαν την έρημο δυτικά της πόλης και έσπασαν την πολιορκία της, ενώ στη συνέχεια έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος και από μερικές από τις συνοικίες της πόλης που είχαν καταληφθεί από τους τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους «κατεβαίνουν» προς τη Ντέιρ Αλ Ζουρ από τα βορειοανατολικά.
Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) -που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ- απέχουν μόλις πέντε χλμ από τις όχθες του ποταμού Ευφράτη. Η Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι χτισμένη στη δυτική όχθη.
Σύμφωνα με ανεπίσημη συμφωνία, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, Ρώσοι και Ιράν, ανακαταλαμβάνουν από το Ισλαμικό Κράτος τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη και οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους, Άραβες και Ασσύριοι δημοκρατικοί και Διεθνής Συνασπισμός, τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη.
Το Ισλαμικό Κράτος δέχεται επίθεση σε δύο μέτωπα. Από δυτικά το πολεμά η κυβέρνηση της Συρίας και από βορειοανατολικά επιτίθενται οι Κούρδοι.
Στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι τα τελευταία ενιαία εδάφη που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Πολεμικός χάρτης της βορειοκεντρικής και ανατολικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα οι κυβερνητικές δυνάμεις, με κίτρινο οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Βλέπετε τη σφήνα-προέλαση των κουρδικών δυνάμεων (SDF) προς τη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

tribune.gr