Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΣ Συρίας: ανακοίνωση για άρση πολιορκίας της Ντέιρ Εζ Ζορ: σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

To συριακό ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι η άρση της πολιορκίας της πόλης Ντέιρ Εζ Ζορ αποτελεί μια στρατηγική στροφή, καμπή στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και επιβεβαιώνει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα του συριακού στρατού και των συμμάχων του στο να θέσουν σε αποτυχία το τρομοκρατικό σχέδιο στη Συρία.
Ντέιρ Εζ Ζορ, 5η Σεπτεμβρίου 2017

Σ΄ένα ανακοινωθέν που ένα αντίγραφο εξασφάλισε το SANA, το συριακό ΓΕΣ διευκρινίζει ότι ‘’μετά από μια σειρά επιτυχημένων επιχειρήσεων των μονάδων του συριακού αραβικού στρατού σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις και με την υποστήριξη της συριακής και ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ολοκληρώθηκε η 2η φάση των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο βάθος της ερήμου και επιτεύχθηκε η άρση της πολιορκίας που επιβλήθηκε στον πληθυσμό της Ντέιρ Εζ Ζορ για περισσότερο από 3 χρόνια’’.

Toνίζει ότι η άρση της πολιορκίας είναι το αποτέλεσμα της ένωσης των δυνάμεων που προχώρησαν ξεκινώντας από την επαρχία της Ράκκα με τις δυνάμεις μας που ήταν κλεισμένες στη Ντέιρ Εζ Ζορ.

‘’Αυτές οι δυνάμεις προκάλεσε στο «Daech» βαριές απώλειες, σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες τρομοκράτες και κατέστρεψαν ένα μεγάλο αριθμό των διοικητηρίων, θέσεων και οχημάτων».

‘’Η άρση της πολιορκίας δομεί μια βάση σημαντική για τη διεύρυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη ζώνη της και στην περιφέρεια της με σκοπό την εκρίζωση των τελευταίων θέσεων του δικτύου της « Daech »’’.

Χαιρετίζει την αποφασιστικότητα των κατοίκων και του στρατού της Ντέιρ Εζ Ζορ, και διαβεβαιώνει την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του στρατού για τη συνέχιση του πολέμου ως την εκρίζωση του φαινομένου και την επαναφορά της ασφάλειας και σταθερότητας στο σύνολο των εδαφών της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας. 
sana 5.8.17

dimpenews.com