Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Οι καιροί Αλλάζουν ! Μεγάλες ανατροπές μας φέρνει το μέλλον!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!ΔΕΙΤΕ!!).

Μπορούσατε να φανταστείτε ότι μετά το 1998, και 3 χρόνια αργότερα δεν θα αγοράζατε ξανά φιλμ για την φωτογραφική σας μηχανή γιατί η Kodak  το 1998, με 170.000 υπαλλήλους πουλούσε το 85% του φωτογραφικού χαρτιού  παγκοσμίως σταμάτησε να το πουλά. Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια η επιχείρηση  εξαφανίστηκε και χρεοκόπησε. Αυτό που συνέβηκε με την Kodak θα συμβεί σε πολλές βιομηχανίες τα επόμενα 10 χρόνια και οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε θα προλάβουν να το δουν να έρχεται.

Ωστόσο, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είχαν εφευρεθεί το 1975. Οι πρώτες είχαν μόνο 10.000 pixel, αλλά ακολούθησαν τον νόμο του Moore.
Όπως και με όλες τις καινούργιες τεχνολογίες, στο αρχικό διάστημα ήταν μια απογοήτευση, προτού γίνει αποδεχτό  και αποκτήσει δημοτικότητα όπου σε λίγα χρόνια είχε πολύ μεγάλη πέραση. Τώρα το ίδιο θα ξανασυμβεί με την Τεχνητή Νοημοσύνη, την υγεία, τα αυτόνομα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την εκπαίδευση, την τρις διαστατή (3D) εκτύπωση, τη γεωργία και τις νέες τεχνολογίες στις θέσεις εργασίας. 
Καλώς ήρθατε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Καλώς ήρθατε στην εποχή των καινούργιων εκθεμάτων 
Τα ερχόμενα 5 -10 χρόνια η καινούργια Τεχνολογία θα αναστατώσει τις ποιο παραδοσιακές βιομηχανίες.
Το «Uber» είναι απλώς ένα λογισμικό εργαλείο, δεν διαθέτει αυτοκίνητα ωστόσο είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στον κόσμο.
Η «Airbnb» είναι πλέον η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο, παρόλο που  δεν κατέχει ιδιοκτησίες.
Η Τεχνητή νοημοσύνη: Οι υπολογιστές παρουσιάζουν ως να κατανοούν καλύτερα  τον κόσμου. Φέτος, ένας υπολογιστής κατάφερε  το καλύτερο «Go-player» στον κόσμο, κατά 10 χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Στις ΗΠΑ, δεν υπάρχουν ήδη θέσεις εργασίας για τους νέους δικηγόρους. Και αυτό λόγω της «Watson» της IBM, όπου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. μπορείτε να πάρετε νομικές συμβουλές (προς το παρόν προσφέρει  περισσότερες ή λιγότερες βασικές νομικές πληροφορίες σε βασικά πράγματα) με ακρίβεια 90% σε σχέση με την ακρίβεια των 70% όταν γίνεται από τον άνθρωπο.
Λοιπόν, αν σπουδάζετέ νομικά, σταματήστε αμέσως. Γιατί στο μέλλον θα χρειαζόμαστε  90% λιγότερους δικηγόρους. Θα παραμείνουν στο επάγγελμα μόνο ειδικοί.

Ο «Watson» βοηθά ήδη τους νοσηλευτές στην διάγνωση του τον καρκίνου, οπου είναι 4 φορές ακριβέστερος από τους νοσηλευτές.
Το Facebook έχει τώρα ένα λογισμικό αναγνώρισης προσώπων που μπορεί να αναγνωρίσει σχεδίων καλύτερα τα πρόσωπα από τον άνθρωπο.
Το 2030 οι υπολογιστές θα γίνουν πιο έξυπνοι από τους ανθρώπους. (ο Άλμπερτ δεν μας λέει ΠΟΤΕ )

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα: Το 2018 θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά τα πρώτα Αυτόνομα Αυτοκίνητα. Περί το 2020 ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία θα αρχίσει να διαταράσσεται. Δεν θα θέλετε πια να έχετε δικό σας αυτοκίνητο. Με το τηλέφωνο σας θα καλείτε να έρθει ένα αυτοκίνητο, και θα εμφανίζεται στη θέση που είστε και θα σας οδηγήσει στον προορισμό σας. Δεν θα χρειαστεί να το σταθμεύσετε, θα πληρώνετε μόνο για τη διανυόμενη απόσταση και έτσι θα μπορείτε να είστε παραγωγικός ενώ οδηγείστε.

Τα παιδιά μας δεν θα χρειαστούν ποτέ να πάρουν άδεια οδήγησης αφού δεν θα έχουν δικό τους αυτοκίνητο.

Οι πόλεις μας θα αλλάξουν, διότι θα μας χρειάζονται 90-95% λιγότερα αυτοκίνητα. Έτσι θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε σε πάρκα τους προηγούμενους χώρους στάθμευσης.

1,2 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως. Έχουμε τώρα ένα ατύχημα σε κάθε 100.000 χλμ., Με αυτόνομη οδήγηση υπολογίζουν ότι θα πέσει σε 1 ατύχημα σε 6 εκατομμύρια μίλια (10 εκατομμύρια χιλιόμετρα). Αυτό θα σώσει ένα εκατομμύριο ζωές κάθε χρόνο.

Οι περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτων πιθανώς θα πτωχεύσουν. Οι παραδοσιακές εταιρείες αυτοκινήτων δοκιμάζουν την εξελικτική προσέγγιση και απλώς κατασκευάζουν ένα καλύτερο αυτοκίνητο, ενώ εταιρείες τεχνολογίας όπως η Tesla, η Apple, η Google θα κάνουν την επαναστατική προσέγγιση και θα κατασκευάσουν έναν υπολογιστή με ρόδες.
Πολλοί μηχανικοί από τη Volkswagen και την Audi είναι απόλυτα τρομοκρατημένοι από τον Tesla.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν τεράστια προβλήματα επειδή δεν θα υπάρχουν ατυχήματα, η ασφάλιση θα γίνει 100 φορές φθηνότερη. Το επιχειρηματικό τους μοντέλο της ασφάλισης αυτοκινήτων θα εξαφανιστεί.

Η ακίνητη περιουσία θα αλλάξει. Επειδή αν μπορείτε να εργαστείτε ενώ ταξιδεύετε, οι άνθρωποι θα μετακινηθούν πιο μακριά για να ζήσουν σε μια πιο όμορφη γειτονιά.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2020 θα αρχίζουν να διαδίδονται. Οι πόλεις θα έχουν λιγότερους θορυβους, διότι όλα τα νέα αυτοκίνητα θα λειτουργούν με ηλεκτρισμό.

Η ηλεκτρική ενέργεια θα γίνει απίστευτα φθηνή και καθαρή. Η ηλιακή παραγωγή 30 χρόνια παρουσιάζει καμπύλη, αλλά τώρα μπορείτε θα μπορέσετε να δείτε την εκρηκτική επίδραση.

Πέρυσι, παγκοσμίως εγκαταστάθηκε περισσότερη ηλιακή ενέργεια από ό, τι ενέργεια μας έδιναν τα ορυκτά. Οι εταιρείες ενέργειας προσπαθούν απεγνωσμένα να περιορίσουν την πρόσβαση στο δίκτυο για να αποτρέψουν τον ανταγωνισμό από τις οικιακές ηλιακές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει. Την στρατηγική της ενέργειας θα την αναλάβει η τεχνολογία.

Με την φθηνή ηλεκτρική ενέργεια έρχεται και το φθηνό και άφθονο νερό. Η αφαλάτωση του θαλασσινού νερού χρειάζεται τώρα μόνο 2k Wh ανά κυβικό μέτρο στα 0,25 σεντ). στα περισσότερα μέρη δεν έχουν καλό νερό, μπορούν μόνο να έχουν μόνο πόσιμο νερό.

Για φανταστείτε τι θα είναι εφικτό να μπορεί ο καθένας και σχεδόν χωρίς κόστος να έχει όσο θέλει καθαρό νερό.

Υγεία: Η τιμή Tricorder X θα ανακοινωθεί φέτος. Υπάρχουν εταιρείες που θα κατασκευάσουν μια ιατρική συσκευή (που ονομάζεται "Tricorder" από το Star Trek) που θα λειτουργεί με το τηλέφωνό σας, η οποία θα λαμβάνει τη σάρωση του αμφιβληστροειδούς, το δείγμα αίματός σας και εσείς μόνο θα αναπνέετέ πάνω σε αυτό.

Στη συνέχεια αναλύει 54 βιο-δείκτες που θα εντοπίσουν σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια. Θα είναι φτηνό, οπότε σε λίγα χρόνια όλοι σε αυτόν τον πλανήτη θα έχουν πρόσβαση στην ιατρική ανάλυση σε παγκόσμιας κλάσης, σχεδόν δωρεάν. Αντίστροφα ιατρικά ιδρύματα. Αποχαιρετάμε το Ιατρικό κατεστημένο….

Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3 D): Η τιμή του φθηνότερου 3D εκτυπωτή μειώθηκε από $18.000 σε $ 400 μέσα σε 10 χρόνια.

Ταυτόχρονα, έγινε 100 φορές πιο γρήγορη. Όλες οι μεγάλες εταιρείες υποδημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει τις τρισδιάστατες εκτύπωσης παπουτσιών.

Ορισμένα ανταλλακτικά αεροπλάνων σε απομακρυσμένα αεροδρόμια έχουν ήδη εκτυπωθεί με 3D. Ο διαστημικός σταθμός διαθέτει τώρα έναν εκτυπωτή που εξαλείφει την ανάγκη για το μεγάλο μέρος των ανταλλακτικών που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν.

Στο τέλος αυτού του έτους, τα νέα έξυπνα τηλέφωνα θα έχουν δυνατότητες να σαρώσουν 3D. Στη συνέχεια, μπορείτε να σαρώσετε σε 3D τα πόδια σας και να εκτυπώσετε στο σπίτι σας το τέλειο παπούτσι.
Στην Κίνα έχουν ήδη εκτυπωθεί 3D και έχτισαν ένα πλήρες κτίριο γραφείων 6 ορόφων. Μέχρι το 2027 το 10% όλων των προϊόντων που παράγονται θα εκτυπώνονται σε 3D.

Επιχειρηματικές Ευκαιρίες: Εάν σκέφτεστε για μια νέα θέση εργασίας που θα θέλετε να μπείτε, πρώτα ρωτήστε τον εαυτό σας: " Αν θα μπορούσε να υπάρχει μια τέτοια εργασία στο μέλλον," Εάν η απάντηση είναι ναι, πώς μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα νωρίτερα; Εάν δεν λειτουργεί με το τηλέφωνό σας, ξεχάστε την ιδέα. Και κάθε ιδέα που ήταν σχεδιασμένη να επιτύχει στον 20ό αιώνα είναι πια καταδικασμένη για να αποτύχει στον 21ο αιώνα.

Εργασία: Το 70-80% των θέσεων εργασίας θα εξαφανιστεί τα επόμενα 20 χρόνια. Θα υπάρξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα υπάρχουν αρκετές νέες θέσεις εργασίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό θα απαιτήσει μια επανεξέταση της κατανομής του πλούτου.

Γεωργία: Θα υπάρξει ένα γεωργικό ρομπότ αξίας 100 δολαρίων στο μέλλον. Οι γεωργοί στις χώρες του 3ου κόσμου μπορούν στη συνέχεια να γίνουν διευθυντές του τομέα τους αντί να εργάζονται όλη μέρα στους αγρούς τους.

Aεροπονική: Με την Αεροπονική θα χρειαστεί πολύ λιγότερο νερό. Το πρώτο πιάτο Petri που παρήγαγε μοσχάρι είναι τώρα διαθέσιμο και θα είναι φθηνότερο από το μοσχάρι που παράγεται από αγελάδες το 2018. Αυτή τη στιγμή, το 30% όλων των γεωργικών επιφανειών χρησιμοποιείται για τις αγελάδες. Για φανταστείτε αν δεν χρειαζόμαστε πλέον αυτόν τον χώρο.

The Times They Are A Changing !


Did you think back in 1998 that 3 years later you would never take pictures on film again?
In 1998 Kodak had 170,000 employees and sold 85 % photo paper worldwide. Within just a few years their business model disappeared and they went bankrupt. What happened to Kodak will happen in a lot of industries in the next 10 years and, most people  won't see it coming.   
Yet digital cameras were invented in 1975. The first ones only had 10,000 pixels, but followed Moore's law.  So as with all exponential technologies, it was a disappointment for a time, before it became way superior and became mainstream in only a few short years. It will now happen  again with Artificial Intelligence, health, autonomous and  electric cars, education, 3D printing, agriculture and jobs.  Welcome to the  4th Industrial Revolution.  Welcome to the Exponential Age.                    
Software will disrupt most traditional industries in the next 5-10 years.           
Uber is just a software tool, they don't own any cars, and are now the biggest taxi company in the  world.            
Airbnb is now the biggest hotel company in the world, although they don't own any properties.                    
Artificial  Intelligence:  Computers become exponentially better in understanding the world. This year, a computer beat the best Go-player in the world, 10 years  earlier than expected.                        
In the US , young lawyers already don't get jobs. Because of IBM's Watson you can get legal advice (so far for more or less basic stuff) within seconds. With 90% accuracy compared with 70% accuracy when done by humans.                           
So if you study law, stop  immediately. There will be 90 % less lawyers in the future. Only specialists will remain.        
Watson already helps nurses diagnosing cancer,  which is 4 times more accurate than human nurses.         
Facebook now has a pattern recognition software that can recognize faces better than humans In 2030 computers will become more intelligent than humans. (NEVER says Albert)  
Autonomous cars: In 2018  the first self driving cars will appear for the public. Around 2020 the complete industry will  start to be disrupted. You won't want to own a car anymore.  You will call a car with your phone, it will show up at your location and drive you to your destination. You will not need to park it, you only pay for the driven distance and can be productive while being driven.                              
Our kids will never need to get a  driver's license and will never own a car.                   
It will change the cities,  because we will need 90-95% less cars for that. We can transform former parking spaces into parks.                               
1.2  million people die each  year in car accidents worldwide. We now have one accident every 60,000 miles  ( 100,000  km), with autonomous driving that will drop to 1 accident in 6 million miles (10 million km). That will save  a   million  lives each  year.                            
Most car companies will probably become bankrupt. Traditional car companies try the evolutionary approach and just build a better car, while tech companies like Tesla, Apple, Google will do the revolutionary approach and build a computer on  wheels.                                   
Many engineers from  Volkswagen and Audi are completely terrified of Tesla.                              
Insurance  companies  will have massive trouble  because without accidents, the insurance will become 100x cheaper. Their car insurance business model will disappear.                                
Real Estate will change.  Because if you can work while you commute, people  will move further away to live in a more beautiful neighbourhood.                                        
Electric cars will become  mainstream about 2020.  Cities will be less noisy  because all new cars will run on electricity.                               
Electricity will become  incredibly cheap and clean. Solar production has been  on an exponential curve for 30 years, but you can now see the burgeoning impact.                              
Last year, more solar energy was installed worldwide than fossil.  Energy companies are desperately trying to limit access to the grid to prevent competition from home solar installations, but that can't last.  Technology will take care of that strategy.                              
With cheap electricity comes cheap and abundant water.   Desalination of salt water now only needs 2k Wh per cubic meter at 0.25 cents). We don't have  scarce water in most places, we only have scarce drinking water. Imagine what will be possible if anyone can have as much clean water as he wants, for nearly no cost.                    
Health: The Tricorder X price will be announced this year. There are companies who will build a medical device (called the " Tricorder " from Star Trek) that works  with your phone, which takes your retina scan, your blood sample  and you simply  breath into it.                             
It then analyses 54 bio-markers  that will identify nearly  any   disease.  It will be cheap, so in a  few years everyone on this planet will have access to world class medical analysis, nearly for free. Goodbye medical  establishments.               
3 D printing: The price of the cheapest 3D  printer came down from  $18,000 to $400 within 10 years
. In the same time, it  became 100 times faster. All major shoe companies have already started 3D printing  shoes.              
Some spare airplane parts  are already 3D printed in remote airports. The space station now has a printer that eliminates the  need for the large amount of spare parts they used to have in the past.                            
At the end of this year, new  smart phones will have 3D scanning possibilities. You can then 3D scan your feet and print  your perfect shoe at home.                               
In China they have already 3D printed and built a complete 6 storey office building.  By 2027 10% of everything that's being produced will be 3D printed.                                      
Business  Opportunities: If you think of a niche you want to go in, first ask yourself, "In the future, do I think we will have that?" If the answer is yes, how can you make that happen sooner? If it doesn't work with your phone, forget the idea.  And any idea designed for success in the 20th century is doomed to failure in the 21st century.  
Work:   70-80 % of jobs will disappear in the next 20 years. There will be a lot  of new jobs, but it is not clear if there will be enough new  jobs in such a short time.  This will require a rethink on wealth distribution.  
Agriculture: There will be a $100  agricultural robot in the future.  Farmers in 3rd world countries can then become managers of their field instead of working all day on their  fields.  
Aeroponics: Will need much less water. The first Petri dish produced veal, is now available and will be cheaper than cow produced veal in 2018. Right now, 30 % of all agricultural surfaces is used for cows.  Imagine if we don't need that space  any more.