Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή νέων κυρώσεων σε πρόσωπα που συνεργάζονται με το Ιράν

Iran Map
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν απόψε την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος 11 προσώπων και οντοτήτων που στηρίζουν τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν ή έχουν εμπλακεί σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παγώνουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των προσώπων αυτών ενώ στους Αμερικανούς πολίτες απαγορεύται να κάνουν συναλλαγές μαζί τους. Μεταξύ των οντοτήτων που στοχοθετήθηκαν είναι και μία που στηρίζει το ιρανικό πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων.
“Το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να επιβάλει σοβαρές κυρώσεις απέναντι στις προκλήσεις του Ιράν” τόνισε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Στίβεν Μνούτσιν. Διευκρίνισε ότι οι κυρώσεις στοχεύουν “μια ιρανική επιχείρηση που παρέχει υλικό στο πρόγραμμα των βαλλιστικών πυραύλων, αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν μαχητές και όπλα στη Συρία και χάκερ που διέπραξαν κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος αμερικανικών οικονομικών θεσμών”.
Αργότερα σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει αν θα παρατείνει την αναστολή των οικονομικών κυρώσεων που συνδέονται με τη συμφωνία για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Τον Ιούλιο είχε αποφασίσει να διατηρήσει αυτή τη συμφωνία, όμως στη συνέχεια η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε νέες κυρώσεις σε βάρος ιρανικών εταιρειών και προσώπων.
Στις 15 Αυγούστου το Ιράν απείλησε επίσης ότι θα αποχωρήσει “πολύ γρήγορα” από τη συμφωνία αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν την πολιτική των κυρώσεων και του “εξαναγκασμού”.
militaire.gr