Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Μαζικές αιτήσεις Τούρκων στις γερμανικές Αρχές για χορήγηση ασύλου

Μαζικές αιτήσεις Τούρκων στις γερμανικές Αρχές για χορήγηση ασύλου

Ο αριθμός των Τούρκων που υπέβαλαν αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου στη Γερμανία έχει αυξηθεί ραγδαία φέτος, και κυρίως μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, αποκάλυψαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική κυβέρνηση.
Στις γερμανικές Αρχές υποβλήθηκαν 4.408 αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου από Τούρκους υπηκόους το διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο, έναντι 2.836 την αντίστοιχη περίοδο του 2016, αριθμός αυξημένος κατά 55,4%, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης και προσφύγων.

«Καταγράφεται αύξηση των αιτημάτων ασύλου από Τούρκους αιτούντες. Ωστόσο, δεν μπορώ να σας δώσω κάποιο λόγο διότι δεν κάνουμε στατιστικές έρευνες» περιορίστηκε να σημειώσει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας.
Σημειώνεται ότι το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών είχε κάνει γνωστό ότι τουλάχιστον 262 Τούρκοι διπλωμάτες και στρατιωτικοί είχαν υποβάλλει αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα τη νύχτα της 15ης προς 16η Ιουλίου 2016 και την ευρεία εκκαθάριση στην οποία προχώρησε το καθεστώς Ερντογάν.
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε προτρέψει τις γερμανικές Αρχές τον Ιανουάριο να απορρίψουν τις αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου που υπέβαλαν 40 ανώτεροι αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενέχονταν στην απόπειρα πραξικοπήματος.
tribune.gr