Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

“Τρελάθηκαν” οι Τούρκοι με την αμερικανική δίωξη κατά των μπράβων του σουλτάνου Ερντογάν

File Photo: Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει βγει από το αυτοκίνητο και ετοιμάζεται να εισέλθει στην πρεσβευτική κατοικία. Φωτογραφία via You Tube, VOA


Ταύροι εν υαλοπωλείο έγιναν οι Τούρκοι με την απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης να ασκήσεις διώξεις στους μπράβους του Ερντογάν που χτύπησαν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σουλτάνου στις ΗΠΑ τον Μάιο.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ για μία καθαρά πολιτική, όπως την χαρακτήρισε, κίνηση. Σε δήλωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ διαμαρτύρεται με τον πλέον ηχηρό τρόπο για την αμερικανική κίνηση και κατηγορεί τους Αμερικανούς ότι στοχοποιούν αδιακρίτως ακόμα και άτομα που δεν βρίσκονταν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν «μεροληπτική και καθαρά πολιτική» την αμερικανική ενέργεια και κατηγορούν τις αμερικανικές αρχές ως υπεύθυνες για τα επεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αρχές άσκησαν δίωξη κατά 19 ατόμων, εκ των οποίων τα 15 είναι Τούρκοι «υπεύθυνοι ασφαλείας» του Ερντογάν, για τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον κατά την επίσκεψη Ερντογάν.
Δύο από τους κατηγορουμένους έχουν συλληφθεί και θα δικαστούν στις 7 Σεπτεμβρίου.
Οι Τούρκοι πάντως χρεώνουν τα επεισόδια και σε υποστηρικτές των «τρομοκρατών» του ΡΚΚ και φυσικά στην αμερικανική αστυνομία που δεν έλαβα τα κατάλληλα, κατ’ αυτούς, μέτρα, προστασίας του πολυχρονεμένου σουλτάνου Ταγίπ.
ΠΗΓΗ: Daily Sabah
ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Πηγή:mignatiou.com