Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Καμπούλ: Πύραυλος κοντά στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά την προσγείωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας

Καμπούλ: Πύραυλος κοντά στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά την προσγείωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας


Δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής - Πληροφορίες και για «άλλους πυραύλους» μέσα στο αεροδρόμιο - Ο Τζιμ Μάτις επισκέπτεται το Αφγανιστάν μαζί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ

Έξι ρουκέτες προσγειώθηκαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα σήμερα, την ώρα που στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν βρίσκεται ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τζιμ Μάτις, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Αμέσως την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ωστόσο η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο είναι «κανονική», διευκρίνισε ο Νατζίμπ Ντάνις, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Φωτογραφία από Twitter - Διακρίνονται ελικόπτερα που πετούν στην περιοχή του αεροδρομίου


Ο Μάτις έφτασε σήμερα νωρίς το πρωί στην Καμπούλ από την Ινδία, ενώ τη χώρα επισκέπτεται και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν με τη διοίκηση της επιχείρησης Αποφασιστική Υποστήριξη και τις αφγανικές αρχές, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της επικείμενης ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2001 και έχουν ήδη στη χώρα 11.000 άνδρες, ενώ προετοιμάζονται να στείλουν 3.000 ακόμη.

Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να ενισχύσει και εκείνο τις δυνάμεις του που συμμετέχουν στην επιχείρηση Αποφασιστική Υποστήριξη, η οποία μετρά αυτή τη στιγμή 5.000 άνδρες από όλες τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
protothema.gr