Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Συρία: Σοβαρές προειδοποιήσεις από τη Μόσχα προς την Ουάσινγκτον !!

Syrie : Avertissements sévères lancés par Moscou à Washington
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υποχρεώθηκε να εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς σχετικά με την Ντέιρ Εζ Ζορ.
Οι Αμερικανοί ώθησαν τους Κούρδους υπηρεσίας τους της "Δημοκρατικής Συρίας" προς την Ντέιρ Εζ Ζορ με την βοήθεια του Ντάες. Ο στόχος της επιχείρησης ήταν να αναλάβουν τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου που αντιπροσωπεύουν το 75% των αποθεμάτων της Συρίας.
Οι αδύναμες μονάδες της «Δημοκρατικής Συρίας» πλαισιώνονται από ειδικές αμερικανικές δυνάμεις και εκεί είναι που τα πράγματα γίνονται δύσκολα.  Ενώπιον αυτής της καταφανούς παράκαμψης της κυριαρχίας του συριακού Κράτους, οι Ρώσοι ήταν σταθεροί και το Πεντάγωνο υποχώρησε.

Οι Αμερικανοί είχαν ήδη προσπαθήσει να εμποδίσουν τη διέλευση του Ευφράτη από τον Συριακό Αραβικό Στρατό. Για να το κάνουν, άνοιξαν τις βάνες ενός φράγματος του Ευφράτη που βρίσκεται ανάντη. Αυτό δεν λειτούργησε και τα συριακά στρατεύματα μπόρεσαν να κάνουν απόβαση στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.
Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί έστειλαν τους Κούρδους τους της «Δημοκρατικής Συρίας» να περιορίσουν την προέλαση του Συριακού Αραβικού Στρατού. Και εδώ επίσης είναι το αδιέξοδο. Οι Αμερικανοί πίστευαν ότι η συμβολική παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων τους μεταξύ των Κούρδων θα αποθάρρυνε τους Σύρους να απελευθερώσουν την περιοχή. Αυτό δεν συνέβη.
Με αυτή τη νέα οπισθοδρόμηση των Αμερικανών ενώπιον της ρωσικής προειδοποίησης, βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου προβληματισμού. Αυτός ο νέος γεωπολιτικός προβληματισμός είναι ο εξής: η πρώτη παγκόσμια δύναμη της προηγούμενης ημέρας δίνει την εντύπωση ότι τελικά έχει λίγα χαρτιά στο χέρι της και ότι η αυτοκρατορική εξουσία κυριάρχησε μόνο στον κόσμο χάρη στην οικονομική εξόντωση και τη στρατηγική της ψυχολογικής δράσης.
Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 22.9.2017

Διαβάστε περισσότερα στο reseauinternational.net