Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας απέτυχαν να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Hezbollah.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να καλύψουν την αποτυχία τους να δολοφονήσουν τον ΓΓ της Hezbollah τον Η. Nasrallah, ισχυριζόμενες ότι δεν τον είχαν στην κορυφή της λίστας τους.
Αυτές οι διευκρινίσεις επέρχεονται μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απόκαλυψη που έκανε ο ίδιος ο αρχηγός του σιίτικου λιβανέζικου κόμματος κατά την τελευταία ομιιλία του ότι πήγε στη Δαμασκό και συναντήθηκε εκεί με τον Πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad, για να επιτύχει την έγκριση της Συρίας στην σύναψη της συμφωνίας μεταξύ της Χεζμπολάχ και της οργάνωσης του « Ισλαμικού κράτους » (Daesh).

H Μοσάντ δικαιολογείται λόγω της ολιγωρίας που επέδειξε στην παρακολούθηση των κινήσεων του Νσράλα που εδώ και μια δεκαετία διαμένει σε κρησφύγετο.Ο Sayyed Nasrallah ταξίδεψε με αυτοκίνητο για μιάμιση ώρα μέχρι την πρωτεύουσα της Συρίας.
Μία από τις μεγαλύτερες εβραϊκές εφημερίδες, για να δικαιολογήσει αυτή την αποτυχία αναφέρει την Κυριακή ότι οι μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι ο κ. Nasrallah θα ταξιδέψει στη Δαμασκό μετά από  τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών που είχαν παγιδεύσει.
Ισραηλινές πηγές ασφάλειας ισχυρίστηκαν επίσης ότι όταν ο S.Nasrallah εγκατέλειψε το μυστικό του κρησφύγετο, φορούσε κοστούμι επιχειρηματία και συνοδευόταν από μεγάλο αριθμό φρουρών και αυτοκινήτων.Ταξίδεψε από το νότιο προάστιο της Βηρυτού έως τη Δαμασκό.

Παρά ταύτα οι ισραηλινές υπηρεσίες καταγράφουν τη Hezbollah πρώτη στη λίστα επικινδυνότητας της ασφάλειας του κράτους τους και ως και η Hamas ακολουθεί.
dimpenews.com