Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλη επίθεση του ιρακινού στρατού στην έρημο της Άνμπαρ – Στόχος τα τελευταία οχυρά του ISIS!!


Μεγάλη επίθεση του ιρακινού στρατού στην έρημο της Άνμπαρ – Στόχος τα τελευταία οχυρά του ISIS
Ο ιρακινός στρατός επιτίθεται στα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ, κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.
Σύμφωνα με ιρακινά Μέσα, οι τζιχαντιστές έχουν βάλει φωτιά σε πετρελαιοπηγές και σε μεγάλους λάκκους που έχουν γεμίσει με πετρέλαιο ώστε να δημιουργήσουν πυκνό παραπέτασμα καπνού που εμποδίζει την ορατότητα στα ιρακινά και συμμαχικά αεροπλάνα να πραγματοποιούν επιδρομές εναντίον τους.

Σύμφωνα με την ιρακινή ιστοσελίδα SNG, μια στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές έχουν σκάψει χαρακώματα, τα έχουν γεμίσει με πυκνό μαύρο πετρέλαιο και έβαλαν φωτιά.
Όπως δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλ Μπάσρι, διοικητής της ιρακινής πολιτοφυλακής των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), που θεωρούνται παραστρατιωτικές μονάδες του ιρακινού στρατού, η πλειονότητα των τζιχαντιστών που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στις μάχες είναι Ιρακινοί υπήκοοι.
Οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να εισέλθουν στην πόλη Αννάχ, τη μία από τα τρία σημαντικά προπύργια που κατέχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία Άνμπαρ.
Ο στρατός εισήλθε στην πόλη αφού πρώτα σφυροκόπησε τους τρομοκράτες με ρουκέτες. Δύο συνοικίες της Αννάχ, η Αλ Σενάι και η Σουκάκ, περιήλθαν στον έλεγχο των κυβερνητικών.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και δύο αεροπορικές επιδρομές στην Αννάχ από αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού, που σκότωσαν 16 τζιχαντιστές και κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών.

Ιρακινοί παραστρατιωτικοί σιίτες πολιτοφύλακες στην έρημο της Άνμπαρ.

Η επίθεση για την απελευθέρωση της πόλη Αννάχ ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον Ιρακινό πρωθυπουργό Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ο οποίος υποσχέθηκε μια νέα νίκη για τα ιρακινά όπλα. Διαβεβαίωσε επίσης ότι περιμένει το Ισλαμικό Κράτος μια εξευτελιστική ήττα και θάνατος.
Οι πόλεις Αννάχ, Καΐμ και Ραγουά κατέχονται από το Ισλαμικό Κράτος από το 2014, όταν η οργάνωση εισέβαλε στο Ιράκ και κατέλαβε το 1/3 της χώρας ανακηρύσσοντας στη συνέχεια το Ισλαμικό Χαλιφάτο.
Η δυτική Άνμπαρ είναι πλούσια σε ορυκτά και φυσικό αέριο. Είναι μια μεγάλη έκταση κυρίως έρημος που κατοικείται από σουνιτικούς πληθυσμούς.
tribune.gr