Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το Μεγάλο Τζαμί της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος!!

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το Μεγάλο Τζαμί της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος
Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνεχάρη με ανακοίνωσή του τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την επιτυχή απελευθέρωση του Μεγάλου Τζαμιού της Ράκα από τους τζιχαντιστές.
Η απελευθέρωση της Παλιάς Πόλης της Ράκα και ιδιαίτερα του Μεγάλου Τζαμιού είναι ορόσημο στη συνεχιζόμενη μάχη για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα και σε όλη τη Συρία, αναφέρει ο Συνασπισμός.

Το Μεγάλο Τζαμί είναι το παλαιότερο μουσουλμανικό τέμενος στην πόλη και ελεγχόταν από τους τζιχαντιστές εδώ και τρία χρόνια, από το 2014 όταν η πόλη τέθηκε υπό τον ζυγό τους.
Το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνει ο Συνασπισμός, συνηθίζει να χρησιμοποιεί σχολεία, νοσοκομεία και τζαμιά ως αρχηγεία, εργοστάσια παρασκευής όπλων και θησαυροφυλάκια.
«Η απελευθέρωση αυτού του ιστορικού ορόσημου μαρτυρά την αφοσίωση και το κουράγιο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων καθώς μάχονται για να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον και πρόσθεσε ότι οι SDF σημειώνουν συνεχώς κέρδη μέσα στην πόλη, πολεμώντας οικοδομικό τετράγωνο προς οικοδομικό τετράγωνο, αυξάνοντας κάθε ημέρα την πίεση στους τρομοκράτες και διασώζοντας αμάχους καθώς προελαύνουν.
Ο Διεθνής Συνασπισμός υπενθυμίζει ότι συμμετέχει στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους παρέχοντας στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξοπλισμό, εκπαίδευση, πληροφορίες, υποστήριξη πυρός και στρατιωτικές συμβουλές.
Ο Διεθνής Συνασπισμός συνεχίζει να εργάζεται με, μαζί και μέσω των SDF καθώς μάχονται για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα και σε όλη τη Συρία.

Στη φωτογραφία, Κούρδοι αντάρτες των SDF ενώ προελαύνουν ανάμεσα στα ερειπωμένα σπίτια της Ράκα.

tribune.gr