Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Ύψιστη ενέργεια αποτροπής, στελέχη της USAF μόνιμα στο Ισραήλ!Για πρώτη φορά στην ιστορία, στρατιώτες των ΗΠΑ θα εγκατασταθούν μόνιμα στο Ισραήλ. Οι στρατιώτες θα εργάζονται σε μια ειδική στρατιωτική βάση που έχει συσταθεί μέσα στο πλαίσιο υφιστάμενης ισραηλινή βάσης της Αεροπορίας…

Χθες, Δευτέρα, για πρώτη φορά στην ιστορία, η αμερικανική Αεροπορία (USAF), εγκαινίασε μόνιμη στρατιωτική βάση στο Ισραήλ. Η βάση αυτή επελέγη να εγκατασταθεί εντός μιας από τις ήδη υπάρχουσες βάσεις της ισραηλινής Αεροπορίας που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις αεράμυνας.
Εν ολίγοις, δεκάδες Αμερικανοί στρατιώτες θα εγκατασταθούν μόνιμα στο Ισραήλ, ως μέρος της δέσμευσης των ΗΠΑ για την άμυνα της χώρας και σε μια μέγιστης συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας ενέργειας ενίσχυσης της αποτροπής (deterrence), αφού σε περίπτωση επίθεσης θα είναι σα να επιτίθενται και σε αμερικανικές δυνάμεις, οπότε η εμπλοκή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα είναι αυτόματη.
Τα στρατεύματα αυτά είναι μέρος αποστολής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και αναμένεται να συμμετάσχουν στη λειτουργία των συστημάτων αεράμυνας που θα αναπτυχθούν σε όλο το Ισραήλ. «Η απόφαση εκφράζει την εταιρική σχέση και τη στρατηγική δέσμευση μεταξύ των στρατευμάτων και των χωρών», δήλωσε ο ταξίαρχος Ζβίκα Χαΐμοβιτς.
Εν τω μεταξύ, ιδρύθηκε άλλο ένα τάγμα του αντιβαλλιστικού συστήματος Iron Dome που θα επιτρέψει την επιχειρησιακή αξιοποίηση του συστήματος στα πλοία του ισραηλινού Ναυτικού. Επιπλέον, θα αναπτυχθούν και νέα συστήματα, ενώ τα παλαιότερα θα βελτιωθούν.
Πλέον, αναμένεται η διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκησης «Juniper Cobra» μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, μια άσκηση η οποία είχε αισθανθεί τις επιπτώσεις της επιδείνωσης των σχέσεων των ΗΠΑ με το Ισραήλ, επί των ημερών του Μπάρακ Ομπάμα. Εκτιμάται, ότι οι Ισραηλινοί επιθυμούν να αναδείξουν την αλλαγή του κλίματος, άρα έχουν κάθε κίνητρο η επερχόμενη άσκηση να είναι μαζική και εντυπωσιακή…

 http://www.defence-point.gr/news/