Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

“Συμβιβαστική” λύση για το Ελληνικό: Με 15-1, τα 280 στρέμματα αρχαιολογικός χώρος…

Το κτήριο του Ανατολικού αεροσταθμού του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επίμαχα σημεία, στα οποία ορίστηκαν αρχαιολογικές ζώνες, είναι στην περιοχή του Αμαξοστασίου του τραμ, στην περιοχή του σταθμού του μετρό της Αργυρούπολης και σε ένα κομμάτι προς το λόφο Χασάνι.
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος ΜπελτέςΤο κτήριο του Ανατολικού αεροσταθμού του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επίμαχα σημεία, στα οποία ορίστηκαν αρχαιολογικές ζώνες, είναι στην περιοχή του Αμαξοστασίου του τραμ, στην περιοχή του σταθμού του μετρό της Αργυρούπολης και σε ένα κομμάτι προς το λόφο Χασάνι. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/


Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 15-1 και αφορά των χαρακτηρισμό 280 στρεμμάτων της πολεοδομικής περιοχής του Ελληνικού σε αρχαιολογικό χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχαιολογικές ζώνες κηρύχθηκαν τρία σημεία: στην περιοχή του Αμαξοστασίου του τραμ, στην περιοχή του σταθμού του μετρό της Αργυρούπολης και σε ένα κομμάτι προς το λόφο Χασάνι.
Τα προαναφερθέντα σημεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δόμηση και προφανώς θα περιελαμβανόταν στο σχέδιο δόμησης των επενδυτών. Η απόφαση του ΚΑΣ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου), μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, διάρκειας εννέα ωρών, χαρακτηρίζεται ως «συμβιβαστική» λύση για το Ελληνικό, αν και ο χώρος των 280 στρεμμάτων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα διότι πρώτα θα πρέπει να οριστούν οι συντεταγμένες.
Φέρεται ωστόσο να είναι ο χώρος εκείνος, στον οποίο το σχέδιο των επενδυτών προβλέπει τη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου («mall») και την ανέγερση πολυτελών κατοικιών, στα βορειοδυτικά του συνολικού οικοπέδου του χώρου του παλιού αεροδρομίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επίμαχα σημεία, στα οποία ορίστηκαν αρχαιολογικές ζώνες, είναι στην περιοχή του Αμαξοστασίου του τραμ, στην περιοχή του σταθμού του μετρό της Αργυρούπολης και σε ένα κομμάτι προς το λόφο Χασάνι.
Από την πλευρά των επενδυτών, ωστόσο, αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, εκφράζεται απαισιοδοξία, καθώς στα εν λόγω σημεία, το σχέδιό τους προβλέπει δόμηση, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.
Τα μέλη του ΚΑΣ κλήθηκαν να ψηφίσουν στη βάση δύο εισηγήσεων:
– Η μία προέβλεπε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος έκταση 700 στρεμμάτων
– Και η δεύτερη, που τελικά υιοθετήθηκε, προέβλεπε έκταση περίπου 300 στρεμμάτων (280, εν τέλει) να κηρυχθούν αρχαιολογικός χώρος.

Η ψηφοφορία έγινε επί των δύο προτάσεων, καθώς η πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, που ζητούσε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος το 50% της έκτασης, απορρίφθηκε.
Σημειωτέον, ότι η παλαιότερη πρόταση αφορούσε την κήρυξη, ως αρχαιολογικού χώρου, έκτασης 3.000 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, η οποία προβλέπει να κηρυχθεί ως αρχαιολογική ζώνη το 1/7 της έκτασης και χωρίς περιορισμούς δόμησης.
Οι συγκεκριμένοι χώροι αφορούν στις γραμμές του τραμ και στο αμαξοστάσιο, όπου θεωρεί ότι υφίσταται αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Στην υπόλοιπη περιοχή, σύμφωνα με την εισήγηση, θα εφαρμοστεί το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψε το υπουργείο Πολιτισμού με τους επενδυτές και την Ελληνικό Α.Ε., το οποίο και προβλέπει τις ενέργειες που θα κάνει ο επενδυτής, σε περίπτωση που βρεθούν αρχαία.
Στη συνέχεια της συνεδρίασης, το ΚΑΣ επρόκειτο να αποφασίσει για την έγκριση ή μη:
α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και
β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά», Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής.
mignatiou.com