Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ/16-10-2017


 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ.Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΡΑΧΟΙ, ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.Ο ΡΑΧΟΙ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΕΝΤΡΟ ΣΑΝΤΣΕΣ) ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 1-10-2017, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ , ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ. Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.
 
2)ΑΝ Η ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ, ΤΟΤΕ Η ΜΑΔΡΙΤΗ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 155 ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΝΚΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1978 ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΡΑΧΟΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.
 
3)ΑΝ Η ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ/ΝΕΟΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝΤ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ.
 
4)ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΡΡΑΞΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ ΑΠΟΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΝΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΚΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ(ΕΤΑ). ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΜΦΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ. ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΛΟΓΩ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΑΦΟΥ Η ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΕ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ Ή ΚΙΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΜΕΤΩΠΑ..ΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΘΑ ΑΝΙΞΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ'ΠΛΗΓΕΣ" ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ....
 
5)ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΝΟΜΙΚΟ/ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ-ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΥΤΠΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ , ΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΝΑΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΙΚΙΑΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝΕ ΧΩΡΑ ΒΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ Η ΕΕ.