Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

Στην Ουάσιγκτον, στις 17 Οκτωβρίου, ο Τσίπρας, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

White House Press Secretary Sarah Huckabee Sanders speaks to the media from the briefing room in the White House in Washington, DC, USA. EPA, JIM LO SCALZO


Επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις 17 Οκτωβρίου. Ο κ. Τσίπρας είναι προσκεκλημένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αν ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στις 17 και 18 του μήνα στο Λευκό Οίκο η κ. Σάντερς απάντησε πως «πιστεύω πως οι ημερομηνίες είναι σωστές».
Εκτός από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο Μαικ Πενς, στις 18 Οκτωβρίου.
ΕΞΑΛΛΟΥ: Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ αποδέχθηκε το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θα συναντηθεί μαζί του στην Ουάσιγκτον.
Αν και ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, πηγή είπε στο ΠΘ ότι προτάθηκαν δύο ημερομηνίες.
Στις 16 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την άφιξη του κ. Τσίπρα από το Σικάγο.
Και στις 17 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, πριν ο τελευταίος περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου για επίσκεψη εργασίας μετά από πρόσκληση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Αρχικά η συνάντηση είχε καθοριστεί για το βράδυ της 16ης Ο κ. Τσίπρας προτίθεται να εκφράσει τα παράπονα του για τη συμπεριφορά συγκεκριμένων στελεχών του ΔΝΤ εναντίον της προσπάθειας της κυβέρνησης να εξέλθει της κρίσης, και επίσης, να επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Το θέμα του χρέους είχε αποφασιστεί να συζητηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, αλλά η ελληνική κυβέρνηση νοιώθει να έχει ξεχαστεί.
Αναμένεται να θέσει και την υπόθεση των τραπεζών, καθώς ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν δραματικά με ευθύνη των στελεχών του ΔΝΤ, που δημοσιοποίησαν επίσημα τη θέση τους παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι διαφωνούσαν με αυτή.
mignatiou.com