Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Τη συμφωνία για τους ‘Ελληνες πεσόντες του ’40 να τηρήσει η Αλβανία, ζητά η πρέσβης μας στα Τίρανα

Φωτογραφία Αρχείου Επίδοση διαπιστευτηρίων από την νέα Πρέσβυ της Ελλάδος στην Αλβανία, κα Ελένη Σουρανή, στον Πρόεδρο Αλβανικής Δημοκρατίας.Photo: Δημοκρατική Ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» (http://omonoia-deeem.org)Φωτογραφία Αρχείου Επίδοση διαπιστευτηρίων από την νέα Πρέσβυ της Ελλάδος στην Αλβανία, κα Ελένη Σουρανή, στον Πρόεδρο Αλβανικής Δημοκρατίας.


Η αλβανική πλευρά να εφαρμόσει την διμερή συμφωνία για τον εντοπισμό και ταφή των οστών των Ελλήνων πεσόντων του Έπους του ’40 στα δύο στρατιωτικά νεκροταφεία στην Κλεισούρα, της Πρεμετής και του Βουλιαρατιού, δήλωσε η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Ελένη Σουρανή, μιλώντας στην εκδήλωση για το ΟΧΙ στο νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο χωριό Βουλιαράτι.

Στο χωριό αυτό διεξάγονται οι κεντρικές εκδηλώσεις για το ΟΧΙ, οι σημαντικότερες σελίδες του οποίου γράφτηκαν στο αλβανικό έδαφος. Την επέτειο τίμησαν με κατάθεση στεφάνων, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων και συλλόγων από την Ελλάδα.
Επίσης την φετινή επέτειο του ΟΧΙ τίμησαν και εκπρόσωποι αλβανικών κομμάτων από τα Τίρανα καθώς και τοπικοί Αλβανοί παράγοντες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Π. Μπάρκα
Αργυρόκαστρο