Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΑ.


 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

 
1)ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ,ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ, ΑΣΧΕΤΑ, ΧΑΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΩΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ, ΕΠΙΘΥΜΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΒΙΒΛΙΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ.(ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΕΜΑΤΑ) ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΝΩ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ, ΤΗΝ ΦΛΑΝΔΡΑ, ΤΗΝ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΡΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ, ΚΛΠ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ. ΟΙ ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Ή ΜΗ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΡΟΝΤΑ. ΠΧ Ο ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΗΤΑΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΑΠΟΧΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΑΤΟΣ ΤΗΣ 25-9-2017, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ. ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ.
 
2)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2014 ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ ΕΠΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΥ ΗΓΕΤΗ ΑΛΕΞ ΣΑΛΜΟΝΤ. ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΜΕ 56% ΕΝΑΝΤΙ 44%Η ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΒΙΒΛΙΟ 800 ΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΚΩΤΙΑ. ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ SNP ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ . ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 85%.Η ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕ, ΕΝΩ ΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Η ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ, ΣΤΗΝ Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΡ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BREXIT.ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟ ΧΑΛΑΡΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1978 ΤΗΣ ΜΕΤΑ-ΦΡΑΝΚΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΛΤΗΘΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΟΡΩΝ-ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ-ΔΙΠΛΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ-ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΛΙΤΙΚΗΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ-ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΣΕ FASLANE-CLYDE-ΚΑ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΕΣΤΙΚΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ/ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΡΑΧΟΙ, ΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
 
3)ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ. ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ, ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΩΝ, ΚΑΤΑΛΑΝΩΝ , ΩΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 155 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΣΕΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΩΝ., ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΑΤΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ.. ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΔΗΜΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ ΑΜΠΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΚΑΙΡΟ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΦΑΣΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΙΡΑΚ ΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΕΠΛΕΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΦΝΩΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ. ΠΧ ΤΟ ΚΙΡΚΟΥΚ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΝΙΝΕΥΗ- ΣΑΛΑΧΕΝΤΙΝ ΚΛΠ. ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ 20 ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ, Ε ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟ ΜΑΔΡΙΛΕΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ Ή ΤΗΝ ΚΟΡΣΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΝΩ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1984 ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΡΑΚ-ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ.