Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Θύματα βιασμών πολλές τζιχαντίστριες που κρατούνται αιχμάλωτες από τους Ιρακινούς


Θύματα βιασμών πολλές τζιχαντίστριες που κρατούνται αιχμάλωτες από τους Ιρακινούς


Γυναίκες και κορίτσια που θεωρούνται ύποπτες για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και κρατούνται από τις ιρακινές Αρχές, υπόκεινται σε σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση από άνδρες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την οργάνωση Refugees International (RI), γυναίκες τζιχαντιστών, κόρες τζιχαντιστών και τζιχαντίστριες που φυλάσσονται σε στρατόπεδα κράτησης κοντά στη Μοσούλη, κακοποιούνται σεξουαλικά από Ιρακινούς στρατιώτες και Ιρακινούς σιίτες παραστρατιωτικούς πολιτοφύλακες.
Η οργάνωση παραδέχεται ότι ενώ έστειλε ανθρώπους της στις περιοχές που κρατούνται αυτές οι γυναίκες, δεν συνομίλησε μαζί τους για να καταγράψει τις μαρτυρίες τους και πήρε πληροφορίες από πρωταγωνιστές που θεωρεί αξιόπιστους.
Οι ιρακινές Αρχές έχουν κλείσει σε στρατόπεδα-καταυλισμούς εκατοντάδες γυναικόπαιδα τζιχαντιστών και τζιχαντίστριες.
Πολλές από τις κρατούμενες είναι ξένες που ήρθαν στη χώρα είτε ως «νύφες-τζιχαντιστών», είτε ακολουθώντας τους άνδρες τους που έσπευσαν να ενταχθούν ως εθελοντές στο Ισλαμικό Κράτος.
Υπάρχουν επίσης και αρκετοί ασυνόδευτοι ανήλικοι. Μην ξεχνάμε ότι το Ισλαμικό Κράτος στρατολογούσε μικρά αγόρια, τα «κουτάβια του χαλιφάτου», ως «νεολαία» του.
Τα παιδιά αυτά, στη συντριπτική τους πλειονότητα ορφανά ή αρπαγμένα από τις οικογένειές τους, πέρναγαν πλύση εγκεφάλου και εκπαίδευση στα όπλα.
Το Ισλαμικό Κράτος σε πολλές περιπτώσεις έστειλε «κουτάβια», ηλικίας και οκτώ ετών, στην πρώτη γραμμή να πολεμήσουν, ενώ άλλα ανέλαβαν πρόθυμα αποστολές αυτοκτονίες.
Όλος αυτός ο κόσμος μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης και της Ταλ Αφάρ από τους τζιχαντιστές παραδόθηκε στις ιρακινές Αρχές και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα για την ασφάλειά τους από πιθανά αντίποινα.
Ωστόσο, οι συνθήκες που επικρατούν σε αυτά τα στρατόπεδα-καταυλισμούς δεν είναι καλές.
Το φαγητό είναι ελάχιστο και σημειώνονται κρούσματα υποσιτισμού, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια.
Πολλοί θεωρούν ότι τα γυναικόπαιδα των τζιχαντιστών τιμωρούνται με αυτό τον τρόπο από το ιρακινό κράτος.
tribune.gr