Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Παίρνουν πίσω τα περί ανεξαρτησίας οι εγκαταλειμμένοι από όλους Κούρδοι: Ζητούν διάλογο

FILE PHOTO. Iraqi federal policmen trample on the flag of Kurdistan region at a former base of Peshmerga forces in southern Kirkuk city, northern Iraq. EPA/MURTAJA LATEEF


Οι κουρδικές αρχές στο Ιράκ πρότειναν σήμερα την αναστολή της εκστρατείας για ανεξαρτησία, εντατικοποιώντας τις προσπάθειες για επίλυση της κρίσης στις σχέσεις με τη Βαγδάτη μέσω διαλόγου παρά στρατιωτικών μέσων.
Όμως, Ιρακινός εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι θα συνεχιστεί πάραυτα η επίθεση που ξεκίνησε για ανακατάληψη εδάφους μετά τη συντριπτική ψηφοφορία υπέρ της ανεξαρτησίας σε αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο.

«Οι διαμάχες μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα δώσουν τη νίκη σε κανένα, θα οδηγήσουν τη χώρα στην πλήρη καταστροφή», δήλωσε η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν, η οποία πρότεινε άμεση κατάπαυση του πυρός, αναστολή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και έναρξη διαλόγου με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στη βάση του ιρακινού συντάγματος.
Σε λακωνική δήλωση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, Ιρακινός στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν συνδέονται με την πολιτική», υπονοώντας ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί.

ΚΥΠΕ – Reuters – Ιράκ/ΒΑΓΔΑΤΗ 

mignatiou.com