Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΙΡΑΝ. ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.


 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

 
1)ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ, Ο ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ JCPOA ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΨΕΙ ΟΙ ΗΠΑ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΑΙΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ.
 
2)Ο ΤΡΑΜΠ ΕΚΤΙΜΑ ΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΩΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ/ΚΥΒΕΡΝΟΑΠΕΙΛΕΣ/ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ/ΑΠΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΥΝΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ/ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ/ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΙΙΤΙΚΗΣ/ΦΙΛΟ-ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ-ΣΥΡΙΑ-ΥΕΜΕΝΗ. ΑΡΑ Ο ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΙΑ ΝΕΑΣ ΘΕΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ...
 
3)ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ, ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ Ο ΥΠΕΞ ΡΕΞ ΤΙΛΕΡΣΟΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΖΙΜ ΜΑΤΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΕΣΕΩΝ-ΣΤΟ ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ 2015-ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΕΡΜΠΕΡΝΤ ΡΕΥΜΟΝΤ ΜΑΚΜΑΣΤΕΡ , ΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΡΑΜΠ. ΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΘΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ(ΔΗΛΑΔΗ Ι ΗΠΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ), ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ , ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΠΟΥΛΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΙΡΑΝΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΔΡΙΜΥΤΑΤΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣΤΡΑΜΠ.
 
4)ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ Η ΜΟΣΧΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ...ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ...ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΥΣ...
 
5)Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΜΠΛΚΑΚΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ, ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟ, ΕΝΩ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ISIS Η ΑΛ ΡΑΚΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ.
 
6)ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ , ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ....ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SWIFT/ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ. ΠΧ Η ΔΑΝΕΖΙΚΗ DANKSE ΑΡΧΙΣΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ 10 ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΕΝΩ Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ OBERBANK ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ 14 ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
 
7)ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ, ΕΧΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ PLAN B .;...ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ....ΑΠΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ...ΜΕΧΡΙ ΛΙΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ.