Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Ισλαμικό Κράτος: Ο μακελάρης του Λας Βέγκας ήταν δικός μας – FBI: Δεν αποδεικνύεται

Ισλαμικό Κράτος: Ο μακελάρης του Λας Βέγκας ήταν δικός μας – FBI: Δεν αποδεικνύεται
Ο 64χρονος Στίβεν Κρέιγκ Πάντοκ (Stephen Craig Paddock), ο ελεύθερος σκοπευτής που σκότωσε την Κυριακή 59 ανθρώπους στο Λας Βέγκας και τραυμάτισε περισσότερους από 527, δεν έχει ακόμα αποδειχτεί από τις αμερικανικές Αρχές ότι ήταν τζιχαντιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), αν και η εξτρεμιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι ήταν δικός της.

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι ο Πάντοκ είχε το πολεμικό τζιχαντιστικό ψευδώνυμο Άμπου Αμπντούλ Μπαρ Αλ Αμρίκι και ήταν «στρατιώτης του χαλιφάτου».
Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ότι το μακελειό που προκάλεσε ο 64χρονος Αμερικανός ήταν αντίποινα για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή.
«Η επίθεση στο Λας Βέγκας πραγματοποιήθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για χτυπήματα σε στόχους του Διεθνούς Συνασπισμού. Εξισλαμίστηκε πριν μερικούς μήνες», ανέφερε το τζιχαντιστικό Amaq.
Το FBI από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει σχέση του δράστη με διεθνή τρομοκρατική ομάδα.
Η επίθεση που πραγματοποίησε ο Πάντοκ την Κυριακή είναι η πιο θανατηφόρα στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία.
Ο δράστης είχε οχυρωθεί σε ένα δωμάτιο στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay και είχε μαζί του 23 όπλα, με τα οποία σκότωσε 59 ανθρώπους και τραυμάτισε 527.
Η οικογένειά του διαψεύδει ότι το μακελειό που προκάλεσε είχε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα και ο αδελφός του Έρικ, σε δηλώσεις του στη Daily Mail, αν και παραδέχθηκε ότι με τον Στίβεν δεν είχαν κοντινή σχέση είπε ότι «μιλούσαμε συχνά και δεν υπάρχει κίνητρο εδώ, δεν βγάζει νόημα».
tribune.gr