Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Βάση εκπαίδευσης του ISIS δίπλα στη Συρία, δίπλα στο Γκολάν;

AddThis Sharing


Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2 μετέδωσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το αιμοσταγές ISIS έχει δημιουργήσει βάση εκπαίδευσης νέων μαχητών στη νοτιοδυτική Συρία, δίπλα στα ισραηλινά σύνορα και τα Υψίπεδα του Γκολάν…

Συγκεκριμένα, αριθμός στρατιωτικών διοικητών του ISIS που δραπέτευσαν από το Ιράκ και τη βόρεια Συρία, έχουν βρει καταφύγιο στην περιοχή και έχουν δημιουργήσει βάση εκπαίδευσης όπου εκατοντάδες (300 ντόπιοι νέοι) επίδοξοι ισλαμιστές μαχητές λαμβάνουν στρατιωτική – επιχειρησιακή εκπαίδευση.
Η βάση αντικατέστησε άλλη που υπήρχε στην περιοχή της Ράκα. Μεταξύ των στρατιωτικών διοικητών και ο διαβόητος Αμπού Χαμάν Γιαζραουί με ειδικές ικανότητες στη στρατολόγηση νέων μαχητών, όπως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα πορεία του στις τάξεις του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους».Από αυτή τη βάση εκπαίδευσης οργανώνεται και η προπαγάνδα μέσω διαδικτύου του ISIS. Προκαλεί δε εντύπωση η μη κινητοποίηση των ισραηλινών δυνάμεων, ιδίως μετά τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τον περασμένο Νοέμβριο, ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει τέτοιες δραστηριότητες κοντά στα σύνορά του με τη Συρία.
 www.defence-point.gr/